Hur väljer jag det bästa antibiotika för akne?

March 1

Om du funderar på antibiotika för akne behandling, har du flera alternativ. Plocka den bästa beror både på svårighetsgraden av din akne och din historia med antibiotika. Det finns antibiotiska krämer på marknaden samt orala antibiotika. Båda dessa kan användas för att döda de bakterier som orsakar akne i första hand.

Om du har mild akne, känd som acne vulgaris, kan du dra nytta av att använda en kräm med antibiotika för acne. Sådana krämer är mest effektiva i samband med benzoyle peroxid. Den typ av antibiotika i dessa utvärtes läkemedel varierar. Clindamyan, till exempel, kan fungera för dig om du har haft lite exponering mot andra antibiotika eftersom din motståndskraft mot läkemedlet kommer sannolikt att vara låg. Om du har inflammatorisk acne, kan erytromycin vara mycket effektiv vid behandling av din hudsjukdom.

Mild akne kan svara på en amoxicillin antibiotika akne grädde. Denna typ av grädde kanske inte fungerar för många människor eftersom det är den vanligaste antibiotika som föreskrivs för barn och vuxna sjukdomar. Vid tiden akne utvecklas, kan din kropp har redan byggt upp en tolerans mot medicinen. Aktuella antibiotika för akne kan orsaka smärta eller sveda i området den tillämpas. Det kan också orsaka din hud att brinna mycket lätt, vilket gör solkräm ett måste. I vissa fall kan det också orsaka din hud blir röd eller alltför torr, vilket leder till peeling.

Om du har svår akne, speciellt cystisk akne, kan ett oralt läkemedel vara lämplig. Som med topiska antibiotika, är oral medicinering bäst att använda tillsammans med en topisk benzoyle peroxid kräm eller gel. Cystisk akne är resultatet av en bakterieinfektion djupt i huden, vilket gör det svårt för topiska behandlingar för att penetrera tillräckligt för att döda alla bakterier.

Orala läkemedel såsom tetracyklin och minocyklin kan vara till hjälp för dem som är resistenta mot andra antibiotika. Om du är gravid, ammar eller under åtta år gammal, men de flesta läkare kommer inte förskriva dessa läkemedel. En av de mest populära antibiotika för akne behandling, speciellt inflammatorisk acne är doxyclycline. Den mänskliga kroppen kan bygga upp en tolerans för denna medicin relativt snabbt, dock.

Dessa typer av mediciner vanligen administreras i sex månader eller mindre, sedan sänks långsamt under denna tidsram som uppkomsten av akne börjar minska. Medan de är bäst för svårare fall av denna hudsjukdom, är frågan om tolerans mycket högre med tablettbehandling än det är med lokala sådana. Från födseln, är antibiotika normalt föreskrivs på en mycket hög hastighet för allt från öroninflammation till mer allvarliga hälsoproblem. Eftersom de flesta människor utvecklar akne i åldrarna 12 och 24, kan ett motstånd mot många av de antibiotika för akne behandling vara ett problem. Granskning din sjukdomshistoria med en hudläkare och bestämma svårighetsgraden av din akne kommer att hjälpa dig att välja den bästa antibiotika för ditt tillstånd.

  • Ett antibiotikum kapsel.
  • Aktuella antibiotika kan orsaka smärta eller sveda när den appliceras på akne.
  • En närbild av akne.