Vilka är de olika Media Planner jobb?

March 2

Media-planering är studiet av reklam placering. Att veta vilken typ av annons för att skapa och var att köra annonsen är det primära uppgift för en medieplanerare. Medieplanering jobb som de i en assisterande medieplanerare, en medie köpare och en senior medieplanerare är vanliga i hela branschen. Inom dessa jobb, många människor har inriktningar, såsom digitala medier, tryckta medier, tv och radio media. Varje jobb är att hjälpa en kund att få rätt exponering för en publik.

En biträdande medieplanerare anses vara en nybörjar jobb på de flesta reklam och mediebyråer. Dessa medier planerare jobb är främst stöd roller för dem som faktiskt gör annonsutrymmet köpa och kampanjplanering. Några av de största ansvaret i denna roll ingår löpande rapporter baserade på forskning och ofta hanterar mindre uppgifter i samband med medie köpprocessen. Det här jobbet kräver vanligtvis en högskoleexamen i kommunikation eller företag.

En av de viktigaste mediaPlanerare jobb är att medie köparen, även hänvisad till som en media planerare. Det här jobbet kräver en individ att arbeta med en kund att avgöra vilka behov och mål i en kampanj. Dessutom måste denna person arbeta med annonsavdelningen för att skapa kopior, skript eller hela reklamfilmer för kunden. Slutligen denna person ofta måste förhandla med medier såsom TV-stationer, tidningar och webbplatser för att få den färdiga produkten ut till allmänheten. Det här jobbet kräver också en högskoleexamen och oftast många års erfarenhet inom medieplanering industrin.

Jobbet med ledande medieplanerare är annorlunda på grund av dess förvaltningsansvar. Ledande medieplanerare hanterar ofta komplexa och hög dollar klienter, men de mesta fokusera sin uppmärksamhet på att driva medieavdelningen. Det här jobbet kräver att få uppdateringar från medieplanerare på olika projekt, övervakning budgeten och hjälpa till att utveckla bolagets strategi med övriga medlemmar av ledningsgruppen. Det här jobbet kräver ofta en magisterexamen och många års medieplanering upplevelse.

Dessa tre positioner utgör kärn media planerare jobb, men de ofta bryts i mindre nischer. Nämligen, dessa jobb, särskilt av media köpare, är fokuserade på särskilda typer av media. Digitala medier planerare jobb kretsar kring att använda sig av Internet, TV, tidningar jobb fokusera på reklamfilmer, och tryckta medier jobb hantera tidnings annonser. Vissa jobb kombinera alla dessa medier, men många dela upp dem mellan olika planerare att låta var och en att ha en starkare fokus.

  • Ledande medieplanerare hanterar ofta komplexa och hög dollar klienter, men de mesta fokusera sin uppmärksamhet på att driva medieavdelningen.
  • Media planerare måste arbeta för att få sin klient budskap i olika butiker såsom tidningar.