Vad är den statliga Song of Iowa?

February 10

Den Iowa lagstiftande antog officiellt stats sång Iowa 1911, vilket gör "The Song of Iowa" ett statligt symbol. År 1897 skrev Samuel Hawkins Marshall Byers texterna, baserad på den traditionella tyska folksong, "O, Tannenbaum." Invånarna antagit inofficiellt annan stat sång Iowa som kan vara mer populär och mer känt. "The Corn Song" sysselsätter en medryckande refräng som proklamerar, "Det är där den långe majs växer," brukar sjungas med händerna höll hög.

Byers skrev den statliga sång Iowa efter att ha spend sju månader i en förbunds fångläger under inbördeskriget. Han sa att han fångades på striden av Lookout Mountain i Tennessee och hånade av Rebel trupper som tågade genom att sjunga "O, Maryland." Byers lovade att pennan en låt för Iowa använder samma melodi. Han skrev senare staten sång Iowa, som utfördes i en Des Moines operahus följande dag.

Den första strofen av den statliga sång Iowa hänvisar till Mellanvästern staten som den skönaste av alla och en poet dröm. Det fortsätter med att nämna sädesfälten, glänsande prärier, och solnedgångar, kallar staten ett paradis. Låten slutar genom att uppmuntra invånarna att lära statens historia och minns sina patriotiska söner som dog i strid.

Däremot den inofficiella stats sång Iowa förefaller mindre allvarliga, med hänvisning till staten som IO-Way. Många linjer slutar med "Yo-ho, yo-ho, yo-ho." Iowans njuta typiskt energiska känslan av denna sång om statens huvudgrödan.

"The Corn Song" skrevs av George Hamilton 1912. Han var en samhällsledare i handelskammaren och Masonic Lodge. Efter Hamilton reste till Kalifornien för en Shriners 'konvent, såg han tydligen att det behövs en statlig sång Iowa lämplig för en marschmusikband. Han samarbetade med bandledaren John T. Beeston att skriva låten till tonerna av "Traveling."

Kallade Hawkeye staten och Corn staten, innehåller Iowa flagga röd, vit och blå vertikala ränder, med bilden av en skallig örn på den vita delen. Staten motto, "Vår frihet vi pris, våra rättigheter kommer vi att behålla," visas på en streamer under örnen. Iowa blev den 29: e staten i 1846.

Andra statliga symbolerna innefattar östra steglits som den statliga fågeln, den vilda prärien steg som den statliga blomman, och rödek som statsträdet. Iowa inofficiella statlig fisk är den kanal havskatt. Förutom majs, är Iowa en stor producent av sojabönor, havre, nötkreatur och grisar.

  • Sädesfält är en del av Iowa stolthet.
  • Solnedgångar nämns i Iowa state låt, "The Song of Iowa."