Vilka är de vanligaste orsakerna till kräkningar hos barn?

February 7

Det finns ett antal underliggande orsaker till kräkningar hos barn. Bakterier, virus och parasiter kan alla orsaka detta tillstånd. Lyckligtvis finns det vissa saker som en förälder eller vårdnadshavare kan göra för att eliminera kräkningar hos barn och hjälpa ett barn återhämta sig.

En av de vanligaste orsakerna till kräkningar hos barn är gastroenterit, orsakas av ett virus som påverkar mag-tarmkanalen. En mer vanlig term som används för att beskriva detta tillstånd är maginfluensa. Även om maginfluensa brukar inte vara länge, kan det fortfarande vara farlig och orsaka frekventa kräkningar hos barn.

Kräkningar kan vara skadligt eftersom det kan orsaka ett barn att bli uttorkad snabbt. Tecken på uttorkning är irritabilitet, viktminskning, muntorrhet, kissar mindre ofta, och sömnighet. Symtom på allvarlig uttorkning inkluderar skrynkligt eller torr hud, insjunkna ögon, och en snabb eller försvagad puls. Barn som kräkningar behov av att tas om hand så att mer seriösa sjukvårdsfrågor inte uppstår.

Kräkningar hos barn kan också orsakas av livsmedel som är för svårt för barnet att smälta. Vanliga livsmedel som är särskilt svårt för barn att smälta innehålla socker och dåligt tillagat kött. Ge barnets mage vila från mat är en av de första saker som en förälder borde göra för en kräkning barn. Föräldrar bör hoppa över en måltid eller två tills ett barns mage slår sig ner. Detta gäller även för mödrar som ammar eller flaskmatning.

Det finns vissa steg som en förälder kan göra för att hjälpa ett barn som är yngre än sex månader som kräkningar. Ett spädbarn som är kräkningar bör ges 10-15 gram av en oral elektrolytlösning. Detta kommer att hålla barnet från uttorkning och kan också lindra barnets mage. Föräldrar som ammar bör fortsätta att ge sitt barn bröstmjölk efter barnets mage har lagt sig. Barn som är över ett år gammal bör inte ges mjölkprodukter.

Individer bör alltid läkare om ett barn är kräkningar och är yngre än sex månader, har feber på över 100 grader Fahrenheit (37,8 grader Celsius), har tecken på uttorkning, har buksmärtor i mer än två timmar, har en stel nacke, är ovanligt sömnig eller har blod i kräkas. Ett barn som kräks bör också få en del föräldra tröst.

  • Ett barn upplever kräkningar åtföljs av feber bör söka läkarvård.
  • En illustration av en mänsklig mage.
  • Den maginfluensa är en av de vanligaste orsakerna till kräkningar hos barn.
  • Peppermint och kamomill te kan lugna oroliga magar.