Vad är en Spit Shine?

January 5

Ett spett glans är en högblank skoputsning, vanligen för militära stövlar. En soldat ibland bedömas efter kvaliteten på spett glans på hans eller hennes stövlar. Helst ett spett shine resulterar i en yta så blank den blir reflekterande. Ge sådana stövlar ett perfekt spett shine är en engagerad process som tar timmar. Även om det finns "snabba lösningar" som approximerar utseendet på ett spett glans, de som används för att inspektera uniformer kan lätt se skillnaden.

De grundläggande elementen i ett spett glans är skokräm och en fuktad trasa. Regelbunden Kiwi polish eller liknande varumärke kommer att göra jobbet. Andra verktyg, till exempel bomullstussar, en styv borste eller en mjuk borste, kan vara till hjälp för vissa delar av processen.

Det första steget i ett spett glans är att se till att både stövlarna och händerna noggrant rengöras. Tricket till en perfekt spotta glans är att vara noggrann och tar sin tid i varje steg. Varje del av stövlar måste rengöras: sulorna, skosnören, tungorna, och så vidare. Smuts, damm, eller gamla polska kvar på boot förhindrar en från att uppnå en perfekt spett glans. En tandborste eller styv borste rengöringsborste kan användas i detta steg.

Därefter ett tjockt lager av polish appliceras på stöveln och noggrant kratsade. Den vanliga metoden är att sträcka en något sliten, men ren, bomullsduk över pekfingret, vilket gör att den är helt slät över finger och fuktig, men inte droppande. En del människor föredrar bomullstussar till tyg, men under inga omständigheter bör polyester användas. Återigen är grundlighet nyckeln. Efter det tjocka basskiktet appliceras, är tunnare lager lack byggs upp ovanpå varandra och poleras tills en perfekt glans framträder.

Spettet shine tar sitt namn från den fukt som krävs på polerduken. Denna fukt repellerar vaxet baserade polish, se till att den följer den boot snarare än duken. Medan vissa människor använder spotta, andra använder vatten eller tvättsprit. Vissa avråder från att använda spett, medan andra svär vid det. I varje fall inte använder spotta lysa dina skor om du dricker öl eller läsk eller nyligen har ätit.

Under ett spett glans, kommer den polska först titta milky viljemärk virvlar innan högblank visas. Tålamod och armbåge fett krävs. När tillräckligt många lager av skokräm har tillämpats och boot poleras till en spegelblank yta, kan jobbet vara avslutade i ett antal olika sätt, till exempel en hela final polering med en mjuk trasa eller borste.

Combat stövlar med en vacker spotta glans är ofta resultatet av år av noggrann behandling. Touch-ups behöver inte vara så noga som den första ansökan, men ibland kan de stövlar behöva vara helt fråntagen gammal polish och processen måste börja fräsch. Om den gamla polska har en repa eller betydande skada på bara ett område, kan den smältas och jämnas med mineralolja och nya polish kan tillämpas i dess ställe. I USA militära traditionen, är bekämpa stövlar regelbundet tagen gammal polish, medan det i Storbritannien och Australien, är det traditionella för soldaterna att låta polska att bygga upp över tiden.

  • Ett spett glans är en högblank skoputsning.
  • Om den gamla polska har en repa eller betydande skada på bara ett område, kan den smältas och jämnas med mineralolja och nya polish kan tillämpas i dess ställe.
  • Bomullstussar kan användas med spott glans.