Vilka är de olika typerna av koreanska tofu rätter?

October 4

Tofu är ett populärt komplement till många koreanska måltider. Koreanska tofu serveras ofta som en huvudrätt; den kan emellertid också vara en del av en sida skålen. Tofu är en ingrediens som fungerar bra med nästan alla koreansk maträtt, eftersom den har lite arom egen och så lämpar sig för alla kombinationer av kryddor eller såser.

Ofta serveras med en av många olika typer av doppa såser är kokt tofu enkel och snabb att göra. Denna koreansk tofu maträtt har extra smak eftersom såser ångas in i den. Ångad i cirka tio minuter, är tofu sedan serveras rykande het med nudlar, ris, eller över en bädd av grönsaker. Ångad tofu är också ofta presenteras tillsammans med fisk.

Stekt Koreanska tofu är mycket vanligt och populärt också. Tofu är stekt över medelhög till hög värme tills den är brynt och mycket av vattnet har tagits bort från den. En sås tillsättes därefter. Ofta kommer grönsaker kokas med stekt tofu eller serveras tillsammans med den. Stekt Koreanska tofu ofta serveras med hackad grön lök strös över den. Detta bidrar inte bara ett stänk av färg, men bidrar till smaken av skålen.

Samt att serveras som huvudrätt, är stekt tofu också fungerat som en sida skålen. Det finns en sida skålen med sojasås, sesamolja, rostade sesamfrön, med peppar flingor läggas till det för en del sparkar, kallade dubu buchim yangnyum jang. Serveras med en sås gjord av majssirap, soja, och svarta sesamfrön, dubu ganjang jorim är en traditionell sida skålen serveras varm.

En vanlig förkylning sida skålen är koreanska tofu sallad. Tofu är tärnad i små, lagom stora bitar kastade sedan i en dressing som är mycket ofta kryddig. Många gånger kommer tofu lämnas över natten för att marinera i förbandet, vilket gör det möjligt att absorbera förbandet och fördjupa sin smak.

Tofu används ofta i soppor och grytor. En populär koreansk tofu gryta snart Tubu jjigae. Detta är en mycket kryddig och välkända maträtt i koreanska köket. Tofu är sjuda i en enkel buljong och sedan kimchi och musslor läggs. Serveras rykande het, detta gryta hälls över riset. Ett populärt komplement till denna maträtt är ett spruckna ägg, vilket är tillåtet att stjäla i den heta gryta.

För vegetarian, kan någon traditionell koreansk kötträtt har tofu ersattes i sin receptet i stället för kött. Omvandlingen är enkel. Oavsett kvantitet kött skålen kräver, är tofu används i dess ställe.

  • En platta med tofu.