Hur behandlar jag knäled Pain?

March 11

Knäsmärta är ett vanligt problem, särskilt bland idrottare och de som är överviktiga. Tillståndet kan ha många möjliga orsaker. Lyckligtvis kan man behandla knäleden smärta hemma om ärendet är mild. För svårare fall, en läkare oftast kan hjälpa.

En skada på knäet som under en bilolycka eller ett sportevenemang är en vanlig orsak till knäsmärta. Dessutom kan du också skada ditt knä om du faller i en besvärlig situation. Dina knän kan helt enkelt degenererar på grund av de naturliga åldrandeprocesser, liksom.

De specifika symptom på knä ledvärk varierar beroende på den exakta orsaken till skadan. Till exempel, om du har en ledbandsskada, kan du höra ett poppande ljud. Du kommer förmodligen inte att kunna lägga mycket vikt på skadade knä. En senskada kan orsaka svullnad och en oförmåga att helt räta ut knäet.

Du kan också ha bursit, vilket är den inflammation i slemsäckar. Bursae är säckar fyllda med vätska som fungerar som kuddar för din knäled. Om de blir inflammerade, kommer du sannolikt att uppleva rodnad och svullnad vid knäet, samt stelhet och smärta när du flyttar. Bursit kan också resultera i en feber om bursae bli smittad.

Det finns andra möjliga orsaker till knäsmärta, såsom artrit. Om din smärta är svår, ihållande, och du inte kan bära vikt på knäet, se en läkare. Du bör också se en läkare omedelbart om du har feber, svullnad, eller ditt knä visas deformeras.

Din läkare kan utforska alternativ med dig om hur man behandlar knäleden smärta. Han kommer sannolikt rekommenderar att du bär ett stag eller en kompressions wrap att hjälpa lindra smärta vid gång. Vila från fysisk aktivitet och hålla knäet förhöjda kan också hjälpa. Din läkare kan rekommendera att du använder en kylklamp till knäet i ca 20 minuter för att lindra smärta och inflammation.

Fråga din läkare om smärtstillande medel, liksom. Over-the-counter läkemedel såsom paracetamol kan prövas först. Om dessa inte är tillräckligt starka för att kontrollera smärtan, kan din läkare förskriva en smärtstillande, såsom receptbelagda styrka naproxen. Tänk på eventuella biverkningar innan du tar någon medicin.

Förutom orala läkemedel, kan du också be din läkare om injicerat narkotika. En injektion av en kortikosteroid medicinering kan minska inflammation och smärta. Vissa topiska salvor, såsom de som innehåller kapsaicin, kan också ge smärtlindring.

Du kan överväga att arbeta med en sjukgymnast för att behandla knä gemensamma smärta. Sjukgymnastik kan hjälpa rehabilitera en skadad knä genom att förbättra styrkan i musklerna runt knäet. Det kan också hjälpa dig att återfå stabilitet och range-of-motion.

Om dessa åtgärder inte räcker för att behandla knäleden smärta och läka din skadade knä, kan du behöva överväga kirurgiska alternativ. En läkare kan hjälpa dig att avgöra den kirurgiska tillvägagångssätt som fungerar bäst för dig. Detta beror oftast på svårighetsgrad och typ av skada. Ibland kan operation att kunna reparera skadorna på ditt knä. Annars kan du behöva överväga en partiell eller total knäledsplastik.

  • Sjukgymnastik kan hjälpa till att lindra ledvärk.
  • En kylklamp, vilket kan minska knäsmärta.
  • Smärta medicinering kan hjälpa till med knäsmärta.
  • Kompressions wraps kan hjälpa lätthet knä ledvärk.
  • Oral smärta medicinering kan erbjuda lindring ledvärk.
  • Krämer med kapsaicin, en kemikalie som ger röd paprika sin värme, kan användas för att lindra ledvärk.