Vad är en 3D DVD-spelare?

March 14

En 3D Digital Versatile Disc (DVD) spelare är en elektronisk enhet som spelar DVD-skivor kodade med 3D-funktioner. Konsumenter köper normalt en 3D-TV och glasögon tillsammans med spelaren för full 3D-ljud och bilder. Dessutom är många tillverkare att lägga till fler funktioner till dessa spelare, såsom Internet-anslutning och trådlös datornätverk.

3D DVD-spelaren är normalt konstruerade för att spela 3D-DVD, men den har också förmågan att spela äldre DVD-format. Tillverkarna såg behovet av att hålla tekniken bakåtkompatibel för mer mångsidighet i hemmet. Spelaren ansluts till 3D-TV via en High Definition Multimedia Interface (HDMI) kabel; denna kabelanslutning gör att 3D-signaler för att komma in i tv för att producera skarpa bilder och ljud av hög kvalitet.

Alla 3D DVD-spelare modeller är Blu-ray teknologi baserad. Blu-ray är känd för sina mer än 2 miljoner pixlar, i motsats till äldre DVD-tekniken med i 500.000 pixlar. Den resulterande bilden på 3D-TV är extremt tydliga och skarpa, vilket gör bilderna att verka verklighetstrogna. De minskade pixelantal gemensamma för äldre DVD-spelare skulle ge en suddig bild på TV-skärmen, vilket gör dem olämpliga för 3D-teknik.

Vissa 3D DVD spelare modeller faktiskt upconvert äldre DVD-skivor för att titta och låta som de producerades i hög upplösning (HD). Dessa spelare kan inte ändra en 2D DVD i en 3D DVD, men den resulterande bilden och ljudet förstärks för högkvalitativ visning. Hemvideofilmer sparas på inspelningsbara DVD-skivor kan spelas på 3D DVD-spelare, samt hemlagad cd-skivor (CD).

Många extra funktioner är tillgängliga för varje 3D DVD-spelare på marknaden som ett sätt för tillverkarna att markera sina modellers fördelar. En nyckel extra funktion är Internet-anslutning. Konsumenter med film streaming-konton kan komma åt sina favoritfilmer via Internet; en enkel nedladdning till 3D DVD-spelaren kommer omedelbart ge en film till hushållet. Även om det inte för närvarande finns tillgänglig, kan vissa film streaming företagen kunna låta 3D-film åtkomst i framtiden.

Videor och filmer lagrade på en hemdator kan nås via 3D DVD-spelarens trådlösa nätverksfunktioner, eller Wi-Fi. Semester foton och filmer kan ses på den stora skärmen TV genom att helt enkelt komma åt filerna via 3D DVD-spelaren. Familj och vänner kan njuta av bildspel eller videospelet från bekvämligheten av soffan i vardagsrummet.

  • En HDMI kabel.
  • En 3D DVD-spelare är en DVD-spelare som kan spela DVD med 3D-funktioner.