Vad är Fiber Mascara?

October 6

Fiber mascara är en typ av mascara som antingen innehåller små fibrer inuti mascara rör eller kommer med fibrer som kan borstas på ögonfransarna efter mascaran appliceras. Fibrerna är oftast gjorda av material, såsom silke eller rayon, som bidrar till att skapa utseendet på tjockare, fylligare ögonfransar. Dessa fibrer cling på ögonfransarna lätt eftersom de binder tillsammans med klibbighet mascara. Många vanliga mascaror lovar dessa resultat, men ofta inte levererar. Fiber mascara kan vara ett användbart alternativ för människor som vill uppnå utseendet på tjockare fransar utan att använda falska sådana.

Det finns flera olika märken och typer av fibrer mascara. Vissa märken kommer i en mascara tub med fibrerna ingår, som ställs på ögonfransarna på exakt samma sätt som traditionella mascara. Det finns andra typer som kommer med ett rör av grundläggande mascara och ett separat rör av fibrer för att borsta på. Dessutom finns det vissa typer av fibrer mascara som består av något annat än en burk eller tub av fibrer som kan tillämpas ovanpå mascaran som en person som redan använder. När fibrerna sätta på sig, är det oftast nödvändigt för en person att tillämpa mascara först att rengöra fransarna och sedan följa upp med fibrer och en annan lager mascara på toppen för att hålla dem på plats.

Priserna på fiber mascara tenderar att variera beroende på märke, men de flesta typer är dyrare än traditionell mascara. Vid en jämförelse med priset på professionell kvalitet lösögonfransar, till fiber mascara tenderar att vara billigare. Många hävdar att de resultat de får med mascara innehåller fibrer är likvärdiga med de resultat som är möjliga att använda lösögonfransar. En annan möjlig fördel med att använda fiber mascara istället för lösfransar är att det inte finns något behov av att arbeta med lim, vilket kan vara jobbigt och tidskrävande för många människor. Det finns heller ingen anledning till en person som använder denna typ av mascara att oroa misstag få lim på hennes riktiga ögonfransar, vilket skulle kunna få dem att komma ut.

De flesta typer av fiber mascara kommer att lossna med antingen makeup remover eller tvål och vatten, precis som traditionell mascara gör normalt. Även om denna typ av mascara har många potentiella bra punkter, det finns en annan än det faktum att det tenderar att vara dyrare än traditionell mascara nedsidan. Fibrerna i mascara kan flagna, vilket kan orsaka viss irritation. Människor, särskilt de som bär kontaktlinser, kanske vill vara särskilt noga med att inte gnugga eller plocka på sina ögonfransar för att undvika detta problem.

  • En kvinna ansöker fiber mascara på hennes ögonfransar.