Vilka är de olika orsakerna till Tourette syndrom?

March 20

Tourettes syndrom (TS), även känd som Tourettes syndrom eller Tourettes syndrom (GTS), är en neurologisk sjukdom som först beskrevs av George Gilles de la Tourette i slutet av 1800-talet. Det är kulturellt ökända för en av sina minst frekvent förekommande symtom, koprolali eller verbalizations av svordomar eller socialt olämpliga ord. De dominerande symtom på Tourettes syndrom och kriterierna för en diagnos, dock är fysiska eller verbala tics. Tourettes syndrom patienter är övervägande manliga och villkoret visas oftast i barndomen före puberteten. Tyvärr, de specifika orsakerna till Tourettes syndrom är okänd, men det är allmänt accepterat av forskare att engagera specifika regioner av hjärnan och stora neurotransmittorer, däribland dopamin och serotonin.

De tics av ​​Tourettes syndrom inkluderar både fysiska och verbala tics. Båda tics typerna delas vidare så enkelt eller komplicerat. Enkla fysiska tics - ibland förbises som egenheter eller skrivs andra villkor före en formell diagnos av TS - innehåller ofta blinka, grymtande, grimaser och runkar av huvudet, axlar eller armar. Komplexa motoriska tics är flerstegsprocesser som kan likna de stränga rutiner hos en individ med tvångssyndrom. Tics och deras utställning ger ledtrådar till orsakerna till Tourettes syndrom och de områden i hjärnan som kan vara inblandade.

Verbala tics är ett annat symptom på Tourettes syndrom. Dessa tics kan bestå av specifika men meningslösa ord repetitioner eller kopiera fraser eller ord av en annan person, ett symptom som kallas ekolali. Uttrycket av tics både fysiskt och verbalt lånar forskare ytterligare värdefulla ledtrådar om orsakerna till Tourettes syndrom. Till exempel, har hjärnans pannloben, känd för att vara inblandade i språket, också identifierats som ett område med onormal aktivitet i TS.

Andra ledtrådar till orsakerna till Tourettes syndrom inkluderar dess primära utseende hos män - som utgör 75 procent av TS befolkningen - samt den vanliga debutåldern, de mediciner som kan användas för att kontrollera symtomen och andra villkor som ofta följer med detta villkor. Till exempel är Tourette syndrom patienter predisponerade för ADHD (ADHD), ångest och depression. Medan de två sistnämnda villkor kan ibland vara psykologiska reaktioner på sociala utfrysning sekundärt till TS symptom, föreningen med ADHD hjälper forskare som söker olika orsaker till Tourettes syndrom. Effektiviteten av läkemedel som används oftast för att minska eller förhindra kramper gör upp en annan pusselbit. En annan viktig ledtråd till möjliga orsaker till Tourettes syndrom är nedärvs av sjukdomen, vilket tyder på en viss genetisk komponent till villkoret.

  • Problem med en persons frontalloben ofta är anslutna med fall av Tourettes.