Hur kontrollerar jag för Car Seat Kompatibilitet?

April 30

Med hjälp av en säker och kompatibel bilbarnstol är en av de viktigaste åtgärder du kan vidta för att säkert transportera en baby eller små barn i ett fordon. Så viktigt är detta steg att regeringar, från nationell nivå till lokala, anta bilbarnstol lagar. Ändå bilbarnstolar fungerar endast som utformats om theyâ € re används i fordonen som theyâ € re utformade för att vara kompatibla. Detta betyder att du måste kontrollera bilbarnstol kompatibilitet innan du köper en plats som ska användas i ditt fordon. Användbara resurser för kontroll bilbarnstol kompatibilitet omfattar seatâ € s tillverkare, myndigheter och andra organisationer med anknytning till bilbarnstol lagar, och även vissa webbplatser för att ge information om olika typer av bilbarnstolar och deras förenlighet med vissa fordon.

Generellt är det första stället att leta efter bilbarnstol kompatibilitet med productâ € s tillverkare. De flesta tillverkare inkluderar information om de fordon som du kan säkert använda bilbarnstol. Om du canâ € t hitta den informationen på förpackningen eller i en inkluderad bruksanvisning, kontakta tillverkaren direkt. Var beredd att ge kundtjänst grundläggande information om ditt fordon, till exempel fabrikat, modell och år, förutom så mycket information om bilbarnstolen som du kan ge. Om du inte längre har seatâ € s originalförpackning, bör företaget kunna hjälpa dig att hitta namn och modell av bilbarnstol.

Vissa myndigheter och andra organisationer kanske kan hjälpa dig att avgöra bilbarnstol kompatibilitet, tillsammans med instruktionen till godkända källor för ytterligare information. Organisationen kommer att bero på din plats. Till exempel kan de i USA kontakta National Highway Traffic Safety Administration och Insurance Institute for Highway Safety, och även American Institute of Pediatrics. Likaså kanadensare kan blicka Transport Canada. Tänk på att många av dessa organisationer är dedikerade till att erbjuda andra typer av information om vissa typer av bilsäten, liksom, såsom rätt sätt med en bilbarnstol och beskrivningar av specifika modeller, som den konvertibla bilbarnstol.

Många webbplatser finns som mål att hjälpa människor bestämmer bilbarnstol kompatibilitet. Några av dessa webbplatser använder detaljerad information om fordonet och bilstolen för att avgöra om de kommer att vara kompatibla. Till exempel kan en sådan webbplats ber om fabrikat, modell och år av fordonet samt namn, varumärke, typ, och även installationsmetod bilsätet. Såvitt väger dina bilbarnstol alternativ är berörda, kan dessa typer av webbplatser vara till hjälp som referenser eller hoppning-off poäng. Ändå till ITA € s säkraste kolla med bilbarnstol tillverkare och någon regering eller relaterad organisation innan ett slutligt beslut.

  • Vissa bilbarnstolar är inte kompatibla med vissa fordon.