Vad är Margarita Mix?

April 29

Margarita mix är en juice-liknande hopkok, typiskt smaksatt lime eller citron, som används som bas för margarita cocktails. En bra blandning tillåter en bartender eller hem underhållare att göra margaritas med lätthet - i de flesta fall, allt som behöver läggas är sprit och ibland is. Mixes är kommersiellt tillgängliga på de flesta håll, och finns i ett brett spektrum från gourmet till generisk. Det är också oftast möjligt att göra en margarita mix hemma, och bartenders är ofta känd för de innovationer och vändningar som de lägger till bakom-bar versioner.

Grundläggande Komponenter

Det främsta målet för all mix är att ge människor möjlighet att göra en margarita i så få steg som möjligt. Traditionellt är en margarita tillverkad av en kombination av apelsinsmakande likör, citron eller limesaft, och någon form av sura sirap eller bitter. När dessa element är balanserade, kommer en bartender lägga tequila och antingen blanda blandningen med is eller sila den i ett kylt glas. Mixes gör balanse på egen hand, vilket gör margarita skapande så enkelt som att lägga alkohol och servering.

De två viktigaste smaker att alla margarita mix måste balansera är det söta och syrliga. Sötman kommer vanligtvis från sockerrör eller i vissa kommersiella sorter, majssirap. Lime och ofta ett stänk av citron gör oftast upp elementet "tart".

Hur en mix uppnår dessa kompletterande smaker säger mycket om dess kvalitet och djup. Mixen måste kapsla alla smaker som det ultimata cocktail kommer att utföra, spara naturligtvis alkoholen. Detta gör för en mängd olika och diskrepans när det kommer till faktiska ingrediensförteckningar.

Kommersiella Mixer

Färdiga margarita mixar finns i många stormarknader och butiker sprit. Val varierar ofta från gourmet till det generiska; mixar kan göras från alla naturliga ingredienser, eller kan vara artificiellt smaksatt. Det finns oftast ingen brist på alternativ.

Margarita mix ofta liknar en grönfärgad saft, men det är inte vanligen lämpligt för att dricka på egen hand. De flesta kommersiella blandningar är mycket koncentrerade, vilket innebär att de behöver antingen sprit eller vatten för att tunna ut dem. De är vanligtvis antingen för söta eller alltför tårta att vara välsmakande på egen hand.

Hur du välja den bästa Mix

Välja mellan det breda utbudet av tillgängliga alternativ kan vara skrämmande. För det första är det viktigt att beakta den typ av dryck som framställs. Fancy, dyra mixar tenderar att göra fler gourmet-stil margaritas. Dessa kan göra bra ifrån sig på en middag, medan en bakgård grill eller mer avslappnad samvaro kan kalla för något lite mer lågmäld och billigt.

Tillsatt socker och konstgjorda smaker finns också farhågor för många människor. Läsa en mix s ingrediens etikett kommer att avslöja hur många sötningsmedel har inkluderats, till exempel, samt om mixen faktiskt innehåller limejuice eller bara konstgjord limesmak. Totala kalori och natrium räkna kan också gunga ett beslut.

Made Alternatives

Att göra en margarita mix hemma är ett annat alternativ. Denna metod ger mer kontroll över ingredienserna, men offrar en del av bekvämlighet. Att göra en mix förväg fortfarande förenklar saker när det blir dags att blanda margaritas, men som kan vara mycket fördelaktigt när betjänar en folkmassa.

I de flesta fall gör en margarita mix är i princip som att göra en margarita från grunden, men i bulk. Folk brukar börja genom att räkna ut hur många drycker som de vill göra, sedan lägga till att många delar av limejuice, söt sirap eller socker, och ofta en söt likör till en kanna eller annan stor burk. När kombineras, kan denna typ av mix kylas under flera dagar.

Vissa personer får mycket innovativt med sina margarita mixar, lägga till andra smaker som apelsin, mango och jordgubbs - eller införliva andra smaker helt, som mynta eller hibiskus. En av fördelarna med hemlagad mixar är att de kan struktureras för att smaka.

Blandning med Tequila

Att veta vilken typ av tequila att använda med en margarita mix är oftast det sista steget i cocktail skapande. Beroende på kvaliteten på mixen, är det oftast bäst att välja en något mellannivå sprit. Mycket billiga tequilas kan göra drycken bitter, medan top-shelf varumärken inte kan vara helt uppskattat när balanseras mot smaker av mixen.

Ersätta vatten eller en lätt juice för tequila är ett bra sätt att njuta margarita mix utan alkoholen. Denna typ av dryck är känd som en "jungfru margarita," och är populär för såväl barn som vuxna som inte vill insupa.

  • Tequila är den viktigaste ingrediensen i en margarita.
  • Vissa margaritas använder kreativa smaker som hibiskus.
  • Mint kan användas som smakämne i margarita mix.
  • En Jigger används för att mäta alkohol för att göra marga.
  • Mango kan ingå i marga.