Shopping Runt att öppna en Coverdell Education sparkonto

May 1

Inte varje bank, sparande och lån företag och fondbolag erbjuder Coverdell Utbildning Savings Accounts (ESA). Kolla runt och ställa frågor. Finansiella institutioner måste gälla, och godkännas av, IRS för att kunna erbjuda Coverdell konton. Ett bra ställe att börja din sökning och samla information om tillgängliga förmyndare och förvaltare är IRS Meddelande 2002-12.

IRS Meddelande 2002-12 anges tydligt vilka regler som styr vilka företag kan fungera som en icke-bank förvaltare eller förvaltare av Coverdell ESA. Detta meddelande innehåller också en lista över de icke-bank förvaltare och förvaringsinstitut. När du undersöker utanför bank vårdnadshavare eller förvaltare, måste du veta att de måste ge dig en kopia av IRS meddelande om godkännande innan de kan acceptera ditt konto.

Meddelande 2002-12 ger namn och adresser godkända icke-bank förvaltare och förmyndare, och några av namnen på listan kan överraska dig. Listan innehåller inte bara kreditföretag, fondbolag och mäklarfirmor utan även finansiella rådgivare och försäkringsbolag (men kom ihåg, du kan inte investera i livförsäkringsprodukter inne dessa konton).

Vissa utländska banker är också på listan, som är några riktigt oväntade poster - Berklee College of Music, den kristna och Missionary Alliance, och El Paso Electric Company. Uppenbarligen behöver man inte vara rent i branschen för finansiella tjänster att ansöka om och godkännas som en icke-bank förvaltare eller förvaltare av Coverdell ESA.

Sedan 31 december 2001 har IRS godkänt andra icke-bank förvaltare och förvaringsinstitut att erbjuda Coverdell konton. Om det i era utredningar, hittar du en plan som ser bra ut och att du vill delta i, bara se till att du får en kopia av den nödvändiga meddelande om godkännande från IRS innan du öppnar ett konto och lämna över dina pengar.

Oavsett om den plan du väljer är sponsrad av en bank, en institution noterat på Meddelande 2002-12, eller en senare inträde i Coverdell spelet måste din vårdnadshavare eller förvaltare ge dig en kopia av det förtroende eller vårdnad avtal om ditt kontot innan du någonsin öppna kontot. Mycket ofta, det bifogas själva ansökan; hålla denna överenskommelse som en del av dina fasta poster.