Hur att uppfylla kundernas efterfrågan med Operations Management

March 31

Hur hanterar du din verksamhet för att mest effektivt leverera produkter till din kund? Produkten-kundgränssnitt följer vanligtvis en av två mönster: gör att lager eller göra i ordning.

Gör-to-lager

I en make-to-lager (MTS) process, du producerar produkter och placera dem i en färdig varor inventering (FGI) tills du får en kundorder. De flesta konsumtionsvaror tillverkare använder denna process. MTS fungerar bäst i miljöer där kunderna vill ha sin produkt på begäran eller när den tid det tar att producera produkten (ledtiden) är större än den tid kunden är villig att vänta.

I en MTS process, måste företaget förutse vad den tror kundernas efterfrågan kommer att bli. Företaget producerar en viss volym av produkten som bygger på prognostiserade efterfrågan. Klar att sälja produkter väntar i en FGI för kunden att köpa.

Du kan förmodligen uppskatta fördelarna med MTS. Tänk på en livsmedelsbutik hylla. När du behöver mjölk, är det sista du vill göra är att gå till mataffären och ta reda på att du måste beställa mjölk och vänta på Farmer Joe att mjölka kon. Ofta långa ledtider kräver att göra produkter till en prognos.

En undergång MTS processen är att du har begränsad förmåga att göra kundanpassade produkter och om din produkt har en begränsad hållbarhet som färsk frukt och grönsaker, du riskerar förruttnelse. I fallet med hemelektronik, du riskerar föråldrade inventering.

MTS Tillverkaren skall bestämma vad som skall produceras, ofta långt innan kundernas efterfrågan är känd på grund av långa ledtider i produktionen. Du kan använda vissa tekniker för att minska ledtiderna och öka din förmåga att göra kundanpassade produkter.

Gör-to-order

En make-to-order (MTO) process kan vara din bästa dröm eller din värsta mardröm. I ett MTO process, du bara producera något när du har en kundorder. MTO kan du undvika alla risker förknippade med en dålig prognos och för att undvika att hamna hålla FGI som ingen vill köpa. Du kan ge en anpassad produkt - exakt vad kunden vill ha.

Du måste dock ta fram dessa produkter inom en ledtid acceptabel för kunden. Om du inte kan leverera, kan kunden annullera ordern och / eller aldrig återvända till ditt företag för framtida beställningar.

En variant av MTO är montera på beställning (ATO). Senareläggningen strategi som används för att minimera lager är ett exempel på ATO. I en ATO strategi, är monteringen av den slutliga produkten fördröjs så länge som möjligt. Detta gör att ett företag att vänta tills en kundorder tas emot, men reducerar ledtiden eftersom en del av processen är redan klart.

MTO fungerar bara om du har ett bra grepp om vad din faktiska ledtider är och om du känner till kundernas förväntningar. I de flesta fall, du ge kunden ett mål leveransdatum för produkten. Om du missar detta datum, riskerar du att stöta bort din kund och skada ditt företags rykte. MTO kräver en väloljad produktionsprocess eftersom du har inga lager av lager för att dölja eventuella misstag.

Många serviceprocesser kan bara fungera med hjälp MTO. Till exempel kan du inte bearbeta ett hypotekslån ansökan tills en kund begär ett lån. Du kan inte ha en FGI godkända låneansökningar väntar för kunden.

Välj en metod som fungerar

Lyckligtvis kan de flesta företag att lyckas med antingen MTS eller MTO processen. De har bara att utforma en process för att dra nytta av de positiva och vara beredd att förneka de negativa av varje.

Ta två konkurrerande persondator (PC) tillverkare. Man utnyttjar MTS, medan den andra dök upp på marknaden som använder MTO. Båda upplevde framgång i PC-dator revolutionen.

Det första företaget fortsatt med den traditionella modellen för MTS. Det tillverkades ett fåtal modeller av datorer och sålde dem genom större återförsäljare. Genom att utnyttja en överlägsen prognosmodell, var det kunna leverera sina försäljningsställen med produkterna kunderna krävande. Den konstruerade sin produktionsprocess att massproducera modellerna och utnyttjade gemensamhet och senareläggning att minimera lager.

Konkurrenten införde en MTO process, som producerar endast en dator när den fått en order. Detta företag kan skräddarsy datorer 100 procent. Det kunde bara åstadkomma detta på grund av enastående kunskap om sina produktions ledtider och en effektiv dator beslutsprocessen. Företaget använde sådana tekniker som genomföra en satsstorlek på 1 och utveckla en lyhörd försörjningskedjan som kunde svara på oförutsägbara kundernas efterfrågan.

Dessutom bara MTO strategi fungerade på grund av modularitet av de komponenter som ingår i en dator. Modularitet, eller förmågan att byta en komponent för en annan, får tillverkaren använda olika komponenter, till exempel hårddisken i samma gränssnitt , så hårddiskar av olika storlek kunde lätt popped i under monteringen.

Marknaden hade plats för båda strategierna. De två olika strategier var möjligt eftersom mål kund för varje företag var något annorlunda. MTS kunder ville ha en dator som träffade sina grundläggande behov; De brydde sig inte om vad som var under huven. De ville också tekniskt bistånd och / eller hemmainstallation.

MTO Företaget överklagade till mer sofistikerade köpare som förstod skillnaderna i RAM-utrymme och datachip hastighet och ville en förmåga att anpassa vad de trodde var den ultimata maskinen. Dessutom behövde de begränsade kundsupport och inte tänka att vänta några dagar för att få sin dator.

Varje produktionsstrategi kan fungera om du integrera produktdesign, processdesign, och intim kunskap om kundernas förväntningar och krav till ett konkurrenskraftigt pris.