Vad är en Multi Commodity Exchange?

March 26

Det finns en mycket specifik, formell och global handelsplattform kallas Multi Commodity Exchange, och det ligger i Mumbai, Indien. I partnerskap med andra råvarubörser runt om i världen, det är Indien-baserade marknadsplats värd för en mängd olika avtal råvaru allt från guld till energi till råvaror. Regelverket där terminskontrakt handeln fortsätter att utvecklas runt om i världen, skapa mer utbyte konsolidering och trans transaktioner.

Multi Commodity Exchange håller sig till reglering som beskrivs av Forward Markets kommissionen, som på liknande sätt ligger i Mumbai. Detta organ fastnar på regler som anges av ministeriet för konsumentfrågor, mat och offentlig distribution vid Indiens regering. Tillsynsmyndigheterna övervaka handelsverksamhet i de terminskontrakt som köps och säljs på råvarubörsen och även använder den styrande plattform för att informera deltagarna om marknadsförhållandena kring handel vid behov.

Finansiella produkter som handlas på Multi Commodity Exchange inkluderar terminskontrakt över silver, guld och olja. Ett terminskontrakt är ett avtal om att köpa eller sälja en vara vid en framtida tidpunkt för ett förutbestämt pris. Aktörer som utför en terminshandeln kan besluta att reglera en överenskommelse innan någon fysisk råvara faktiskt levereras. Den Indien-baserade råvarubörsen, som bildades omkring 2003 har etablerat globala partnerskap med artister som Baltic Exchange, London Metal Exchange (LME), och New York Mercantile Exchange under åren.

Några av de specifika terminsprodukter som handlar på Multi Commodity Exchange är för naturgas, råolja, och även väderkontrakt. Utbytet underlättar handel på nätet för dessa finansiella produkter i hela landet. Avräkningspriser för vissa av de finansiella kontrakten är hämtade från andra stora börser över hela världen, inklusive LME för vissa metaller kontrakt. Den Indien utbytet handlar också en egen indexprodukt för råvaruterminer.

Indiens varuutbytet har erkänts med utmärkelser sedan starten. Det har utsetts till bästa ädelmetaller utbyte mot sina metaller handelskapacitet. Även handelsplattformen erkändes som Indiens första gröna utbyte mot beteende och affärsmetoder som anses vara gynnsamma för miljön.

Under 2011 började Multi Commodity Exchange lägga grunden för en börsintroduktion (IPO) att lista aktier i den offentliga aktiemarknaden. Några av de högsta handelsvolymerna under hela Indien uppstå på den elektroniska handelsplattform, vilket gör Multi Commodity Exchange en extremt konkurrensutsatt global närvaro. Utbytet är känd för att underlätta transaktioner billiga för handlare och investerare, vilket gör det till en attraktiv plattform för att använda.

  • Mumbai, Indien, är hem för Multi Commodity Exchange.
  • Indiens varuutbytet har erkänts med utmärkelser sedan starten.