Vad är en Hyper Extension Bänk?

October 26

En hyperförlängningsbänk är ett träningsredskap som gör att en idrottare att arbeta de nedre ryggmusklerna. Det ger också en del fördelar för magmusklerna och hamstrings. Det finns flera typer av hyperförlängnings bänkar, men alla arbetar på ungefär samma sätt. De använder något system av vadderade stöd för att säkra underkroppen så att en idrottare måste använda musklerna i nedre delen av ryggen för att dra överkroppen ur en böjd position.

En typisk hyper förlängning bänk kommer att ha någon form av stor pad som idrottaren ligger på hans eller hennes ansikte mot golvet. Denna pad är precis tillräckligt stor för att ge stöd till de lägre höfter och ljumskar, och det brukar vara ett par meter från golvet. En vadderad bar i linje med idrottarens benet strax under knäet. Längre tillbaka, det finns en tredje pad som, när idrottaren är korrekt placerad i hyper förlängningsbänken, kommer att vila mot idrottarnas Achilles senor. Under höftkudde, oftast finns det också en uppsättning handtag än idrottaren kan använda för att få in och ut ur hyperförlängningsbänk lättare.

När en idrottsman sitter ordentligt i hyper förlängningsbänken, kommer de vadderade delarna låser underkroppen i en orörlig position. Det är viktigt att idrottaren säkerställa att alla kuddarna i linje med hans eller hennes kropp på rätt sätt för att undvika att sätta press på svagare delar av kroppen, såsom knäet. En gång i det korrekta läget, böjer idrottaren hans eller hennes armar över bröstet och böjer i midjan för att sänka bröstet i riktning mot golvet. Från denna position, använder han eller hon de nedre ryggmusklerna för att höja överkroppen från golvet och bör fortsätta att göra detta under hela skalan av rörelse av ryggen. Idrottaren kan då sänka sin överkropp till sitt ursprungliga läge och upprepa övningen.

Det är mycket lätt för en idrottsman att öka intensiteten i träningen på en hyper förlängning bänk. En idrottsman kan öka motståndet i övningen genom att helt enkelt kramar några vikter till bröstet när du använder bänken. Det finns också varianter av hyper förlängnings bänkar som kommer att förändra läget för benen. De kommer alltid att förbli låst på plats, men genom att ändra hur höga fötterna är i förhållande till höfterna, kommer den hävstångseffekt som idrottaren har när du utför övningen ändras. Detta, i sin tur, påverkar intensiteten i träningen.