Vad är Masaman Curry?

November 19

Masaman curry är en etnisk maträtt brukar anses vara en del av det thailändska köket. Ibland stavas som massaman curry, är detta thailändsk mat som normalt skapas genom att kombinera relativt milda kryddor med kokosmjölk och några andra ingredienser. Curry är ofta serveras med ris och ibland med en form av inlagd ingefära eller gurka.

Namnet för curry kommer från muslimska näringsidkare som förde de kryddor som används i skålen från Indien och Mellanöstern till den södra delen av dagens moderna Thailand. En stavningen av namnet, musulman, är helt enkelt en mer gammal form av ordet "muslim". I vissa områden, är skålen bara kallad muslimsk curry.

Förbereda denna thailändsk mat är relativt enkel. Medan recept varierar, inkluderar en grundläggande masaman curry kokosmjölk som är kryddad med currypasta. Potatis, någon typ av nötkött, cashewnötter, och några andra kryddor utgör grunden för receptet.

Det är den speciella currypasta som ger masaman curry en distinkt smak. I kombination med lagerblad, socker, fisk och tamarind såser, kardemumma och kanel, är slutresultatet en kryddig men söt soppa som ger en behaglig lager av smak till nötkött och potatis. Lök kan också skivas och läggas till detta grundrecept. Samma blandning av currysås, kokosmjölk och kryddor kommer också fungera mycket bra med kyckling eller anka.

Blandning mjölken och currypasta är det första steget i förberedelserna masaman curry. Det är viktigt att värma dessa två ingredienser över låg värme, vilket gör att pastan att helt bryta ner i mjölken. Som blandningen börjar bubbla något, till köttet. Se till currysås täcker bitar av kött helt.

Tillsätt återstoden av kryddor medan du håller cashewnötter, potatis och lök för att lägga precis innan skålen är klar matlagning. Efter ungefär en halvtimme, kommer nötköttet vara öm. Behåll samma låga värmen och till stickor av lök, bitar av potatis och cashewnötter, sedan sjuda hela masaman curry för ungefär tjugo minuter till.

Vätskan kommer att minska under den andra halvan av preparatet, som lämnar en tunn beläggning på de chunky ingredienserna. Emellertid bör bottnen av krukan fortfarande har en riklig beläggning av såsen. Om löken och nötkött verkar vara nästan helt exponerad, lägga små mängder vatten tills curry täcker igen den nedre halvan av de större bitar.

Masaman curry kan serveras över vita, saffran, eller stekt ris. För människor som tittar kolhydratintag, som tjänstgör på en bädd av ångad gröna och gula grönsaker kommer också att resultera i en mättande måltid.

  • Masaman curry görs med kryddor i kombination med kokosmjölk.
  • Curry, som används för att göra Masaman curry.
  • Kardemumma används vanligen säsong masaman curry.