Vad är förhållandet mellan dokusåpor och samhälle?

October 26

Den exakta utformningen av förhållandet mellan verklighet TV och samhället som helhet är en komplicerad fråga som har många aspekter. I grund och botten sett den TV-tittande Publica € s lust att titta på dokusåpor visar att människor kanske föredrar att titta på mer relatable människor på tv och få värdefull social information från händelserna utspelas på dokusåpor. Det kan också hävdas att dokusåpor är ett symptom på ett samhälle mer intresserade av att ha 15 minuter av berömmelse än att faktiskt utöka sitt sinne eller horisonter.

Många olika typer av verkligheten TV-program existerar, men de flesta antingen följa vanliga människor i deras liv och arbeten; renovera eller makeover en person, innehav, eller hem; eller grop människor mot varandra i någon form av konkurrens. Vissa verkligheten TV-program är talang sökningar, där vanliga människor får en möjlighet att visa upp sina talanger och jaga drömmen om berömmelse. Andra verkligheten TV-program grop människor mot varandra i ett scenario game show-typ. Kopplingen mellan verklighet TV och samhället kan förstås genom att tänka på dessa olika typer av program.

Spel show verklighet TV-program sätter människor i svåra lägen, och tittar publiken åtnjuter allmänt obehag folket går igenom, ibland röstar för vem går igenom rättegången. Denna kombination av svåra uppgifter och socialt tryck tillåter människor att döma det rätta sättet att hantera liknande sociala situationer och ta på sig uppgifter som de inte vill slutföra. Vissa verkligheten TV-program är mer som sociala experiment som gör tittarna att titta på som en grupp främlingar börjar interagera socialt. Reality-tv är sammanlänkat med samhället eftersom det ger oss möjlighet att titta och lära av de sociala andras misstag.

Talent ökning reality TV-program presenterar en annan syn på relationen mellan verklighet TV och samhälle. Medan verkligheten TV gör utan tvekan ge människor relatable tecken att titta, främjar det också i vissa människor en tro på att de skulle kunna bli berömd. Tävlande på talang sökning verkligheten TV-program tror ofta att bli en kändis är det viktigaste målet i livet, oavsett om det är för den uppmärksamhet eller pengar. Många har föreslagit att sambandet mellan verklighet tv och samhälle är att människor är mer intresserade av pengar och berömmelse än i saker som faktiskt viktigt. Detta och liknande resonemang har fått en del att tro att verkligheten TV är ett symptom på korruptionen av våra begär och ytliga karaktären av det moderna samhället.

  • Reality TV trender tyder på att tittarna dras till visar med människor som är relatable till sina egna liv.
  • Vissa verkligheten TV-program är talang sökningar, där människor får en möjlighet att visa upp sina talanger och jaga drömmar om berömmelse.
  • Det har funnits farhågor att verkligheten TV-program kan snedvrida ett barns uppfattning av samhället.
  • Reality TV tävlingar kan skada en persons självkänsla om de inte uppfattas som populär bland publiken.
  • Viss kritik av verkligheten TV handlar med fokus på sexuell natur deltagare och huruvida de skildringar uppmuntrar promiskuitet.
  • Dating program är en populär typ av reality-tv.