Vad är en Full Face Helmet?

October 27

Den fullständiga hjälm är vanligt bland motorcyklister samt cyklister och skidåkare. Det är ett skyddande hölje som omfattar huvud och ansikte, vilket minskar risken för personskador eller dödsfall när du deltar i riskfyllda aktiviteter. Den fullständiga hjälm är gjord av en polykarbonatskal över styren, och några hjälmar utrustade med ett visir gjord av Lexan eller annat slagfast material. Beroende på vilken sport du deltar i, kan funktionerna i full face hjälm variera.

Motorcykel fulla hjälmar måste vara DOT godkänd, vilket innebär att de har klarat krocktester och ge tillräckligt skydd bör en ryttare faller eller kolliderar med ett fast föremål. Motorcyklister ridning på vägen kommer att bära en annan hjälm än ridning smuts cyklar eller andra terrängfordon. en väg full face hjälm brukar fodrad med ett mjukt skum liner och helt täcker munnen och hakan. Den har ett visir som fälls upp eller ner beroende på ryttarens önskemål. Många fulla hjälmar av denna sort har visir med nyanser eller UV-skydd också.

En off-road motorcyklist kommer att bära en annan typ av full face hjälm som inte har en inbyggd visir. De flesta off-road motorcyklister bära skyddsglasögon liknar skidglasögon, så framsidan av hjälmen kommer att vara en öppen design. Det är dock fortfarande en fullständig hjälm som har en fixtur som sträcker sig runt käken och framför hakan för att förhindra direkt påverkan med fasta föremål. Dessa hjälmar är vanligtvis lättare än väg full face hjälmar och möjliggöra bättre ventilation och luftflöde.

Cyklister kan också använda en full face hjälm liknar off-road motorcyklist. Men medan motorcykelhjälmar måste vara krocktestade för att bli DOT godkänd, cykelhjälmar inte behöver uppfylla DOT kriterierna. Det finns separata krocktester för cykelhjälmar, men eftersom de flesta cyklar inte uppnå hastigheter motorcyklar, kriterierna är olika. En cykelhjälm ska inte bäras medan ridning en motorcykel. En hjälm kan bäras medan ridning en cykel, men en cyklist kan finna en cykel specifik hjälm mer lämpade för honom eftersom det är mycket lättare.

  • Full-face hjälmar används ofta av dem som rider motorcyklar.