Vad är en Förpacknings Nut?

October 24

En mutter är en liten bit av järn och metall, ofta sexkantig form, med ett gängat hål i mitten. En packningsmuttern är en mutter som är gängad på en VVS axeln. Dess syfte är att hålla packning på plats, vilket skapar en tät försegling i VVS. Kran läckor orsakas ofta av lösa tätmuttrarna.

En förpackning mutter används i många typer av VVS montering, inklusive ventilpaket, kran församlingar och kommoden dränerings församlingar. I varje fall är muttern uppgift att skapa en vattentät försegling genom att skapa konstant tryck på förpackningsmaterial. Förpackningsmaterialet, som kan bestå av flera staplade gummi o-ringar eller rörmokare tejp eller snöre, kan vara synliga eller kan finnas i en metall eller plast packbox.

Kran och andra läckor VVS montering är ett gemensamt hushåll förekomst. Kran läckor hända när kranen är igång, och vatten droppar eller utstrålar från områden som inte är tänkta att gråta. Problemet kan vara en lös packning mutter, och lösningen kan vara så enkelt som att dra åt den.

Det första steget är att lokalisera förpackningsenheten, vilket kan göras genom att kontakta instruktionsboken eller söka på nätet för ett diagram över den särskilda församling som läcker. Nästa är att hitta en nyckel med lämplig storlek huvud som kommer att passa in i det tillgängliga utrymmet. Pack nötter kan placeras i små eller svåråtkomliga områden, så en kort eller flexibelt verktyg kan behövas. Muttern kan dras åt helt enkelt genom att vrida den åt höger tills det igen vilar tätt mot packningen.

Det är viktigt att sluta vrida muttern när den blir resistent mot svarvning. Även om det kan vara möjligt att tvinga den att vända vidare, och kan verka som om detta kommer att skapa en ännu tätare tätning, en hårt åtdragen packningsmuttern kan leda till skador på packningen och ytterligare läckage. Experter rekommenderar ofta att stänga av vattnet vid avstängningspunkten innan du påbörjar eventuella reparationer.

På vissa ställen är hårdvaran stycket kallas en fyllning mutter. I varje fall kommer namnet rent från muttern funktion. Fysiskt, att det inte avviker på något sätt från en vanlig mutter. Om en packningsmutter skadas kan en ersättare köpas på de flesta lokala hårdvara eller byggvaruhus. Det är bäst att ta den gamla muttern till butiken så en ersättningsmutter av samma storlek och innehåller samma gängmönster kan väljas.

  • Läckande kranar kan orsakas av en lös packning mutter.