Vad är johannesört?

November 7

Johannesört (Hypericum perforatum) är en ört som används för att behandla mild till måttlig depression. Den finns i tablettform, som en infusion, i flytande extrakt form och som en tinktur. Dess effektivitet är en fråga om viss debatt, men många studier som genomförts i USA och Tyskland visade det sig vara effektiva vid behandling av måttlig depression, och det rutinmässigt förbjudna för detta tillstånd i Tyskland. Örten har visat sig vara ineffektiva mot svår depression och dystymi, dock.

Wort är ett ålderdomligt ord som betyder "fabrik" och johannesört fått sitt namn från sin traditionella datum skörd, St John dag, eller 24 juni. Den har små gula blommor och perforera blad som kännetecknas av små hål. Örten odlas kommersiellt, men det är också en pest på många områden, eftersom det kan vara giftiga för boskap om ätit i tillräckliga mängder. När djuren äter för mycket, kan det orsaka effekter inklusive rastlöshet, mani, hudirritation och skador, depression, missfall, och överkänslighet för vatten och / eller ljus. Det kan också trycka önskvärd vegetation av ett ekosystem genom omkörning sin nisch.

Johannesört har en lång historia som medicinalväxt, även om det inte alltid används mot depression. Olika arter av Hypericum användes medicinskt i antikens Grekland och i Amerika sedan före ankomsten av européerna. Indianer använde det lokalt som en sammandragande, antiseptisk och antiinflammatoriska och internt för att framkalla aborter. På grund av denna egenskap hos johannesört, kan örten ha negativa effekter på fertiliteten hos användaren och kan störa preventivmedel. Örten har även varierande användningsområden i homeopatisk medicin.

I allmänhet har johannesört en mycket lägre incidens av biverkningar än kommersiella anti-depressiva. Dess dokumenterade biverkningar desorientering, yrsel, trötthet, mag nöd, sedering, och de tidigare nämnda reproduktiva biverkningar. Örten kan också orsaka fotokänslighet, eller ljuskänslighet, både människor och djur, men denna effekt är sällsynt.

  • Vissa patienter intyga att johannesört har färre biverkningar än många antidepressiva.
  • Johannesört kan störa effekten av preventivmedel.
  • Studier utförda i Tyskland visade johannesört att vara effektiva vid behandling måttlig depression.