Maskineri Identifiera din intuitiva Styrkor

November 5

Forskning utförd av HeartMath Institute antyder att det finns tre olika kategorier eller typer av processer som formar dina intuitiva styrkor, eller kanaler: implicit kunskap, energisk känslighet och nonlocal intuition. Dina intuitiva styrkor är inte begränsade till endast ett av de tre styrkor. Du kan komma åt en eller flera vid ett enskilt tillfälle. Lyckligtvis behöver du inte veta vilken styrka är på jobbet, så länge det fungerar för dig.

När du ökar din medvetenhet om vad du avkänning, märker, och att uppmärksamma, du förbättra din noggrannhet.

Identifiera dina intuitiva styrkor kan du anpassa sig till nya och olika omständigheter, och det ökar din effektivitet i bekanta situationer. Det ger dig också en bättre förståelse för vad som händer i den sociala och emotionella miljö - uppgifter som gör att du vet om en lösning kommer att fungera i en viss situation.

Implicit kunskap

Implicit kunskap är omedelbar hämtning av kunskap som du har fått, men kan inte förklara logiskt. Mer specifikt är det en implicit kognitiv databas som innehåller information om situationer som du har stött på och vilka lösningar som fungerade. Det visar sig som att veta utan att tänka. Detta är vad de flesta människor tänker på när de hör ordet intuition. Det är en kognitiv process baserad på erfarenhet och kunskap och katalogis över tiden.

Med implicit kunskap, ju mer erfarenhet du har med beslutsfattande, desto starkare din intuition blir. Därför är det bästa sättet att stärka din implicit kunskap för att få mer erfarenhet i att fatta beslut i mycket olika beslutsmiljöer. Detta är en förutsättning för alla som siktar på att fatta beslut senior-nivå, high-stakes eftersom resan från frontlinjen till seniornivå representerar en 180-graders flip i beslutsfattandet tänkesätt.

Ta en titt på någon verkställande eller strategiskt beslut som har visat sig vara framgångsrik, och du hittar beslutsfattaren fusione års erfarenhet med ett intuitivt ta på vilken väg att gå nästa. Rationell analys skulle stödja, men inte direkt slutsatsen.

Energetic känslighet

Energisk känslighet hänvisar till ditt nervsystem förmåga att upptäcka och reagera på miljösignaler, såsom elektromagnetiska fält. Det är väl etablerat att det i både människor och djur, är nervsystemet påverkas av jordmagnetiska aktivitet. Vissa människor, till exempel, verkar ha förmågan att känna eller känna att en jordbävning är på väg att ske innan det händer.

Det har nyligen visats att förändringar i jordens magnetfält kan detekteras om en timme eller ännu längre tid innan en stor jordbävning inträffar. Ett annat exempel på energiska känslighet är känslan att någon stirrar på oss.

Energisk känslighet förstås bäst genom att förstå hjärtats elektromagnetiska fält, en källa för intuitiv uppfattning. Din kropp - mer specifikt, din elektromagnetiska fält - tar emot och absorberar data som ditt medvetna inte uppfattar. En elektrisk ström alstrar ett magnetfält; Därför, när ditt hjärta slår, genererar det ett elektriskt fält.

Den elektriska fält som genereras av ditt hjärta är många gånger starkare än det område som genereras av din hjärna. Figuren visar hur långt fältet sträcker sig ut från kroppen, mätt med medicinsk utrustning.

Maskineri Identifiera din intuitiva Styrkor

Den information inbäddad i det elektromagnetiska fält som genereras av hjärtat uttrycker känslomässiga tillstånd av varje person, och ni båda avge och absorbera denna känslomässiga information, oavsett om du är medveten om det eller inte. Står bredvid någon som är glad eller entusiastiska, till exempel, har spin-off-effekt av att stärka dina egna sprit.

Omvänt en arbetstagare som kommer till jobbet en känslomässig röra kommunicerar hans känslomässigt negativt tillstånd i sina kontakter med kunder och medarbetare. Trovärdighet och förtroende transporteras eller inte genom denna osynliga överföring av information.

Relevansen för arbetsplatser? De som förlitar sig på rädsla eller tvång hindra kognitiv funktion och välbefinnande. Arbetsplatser som ökar positiva känslor på arbetsplatsen, även under stress, stöder kognitiv funktion och tillgång till intuition.

När du står bredvid någon och dina elektromagnetiska fält lappar, kan dina hjärtslag mätas i den andra personens hjärnvågor!

Med energiska känslighet, har du en känsla för vad som händer under ytan av en given situation, vilket ingen är antingen talar om och kanske inte ens känner igen. Du får denna information som en eller flera av dessa signaler: en föraning, en bild, en fysisk känsla i olika delar av kroppen, och så vidare. Det är de goda nyheterna.

Nu för nedsidan. Om du är energiskt känslig, du har en tuff tid att vara i folksamlingar och kommer sannolikt att känna dräneras efteråt, kommer höga ljud sannolikt vara överväldigande, och arbetar under lysrör kommer bryter dig.

Nonlocal intuition

Har du någonsin känt att något ägde rum i ett läge på avstånd från dig utan att berättas? Om så är fallet, har du upplevt nonlocal intuition. Nonlocal intuition refererar till kunskap eller känsla av något som inte kan förklaras med tidigare (eller glömt) kunskap eller miljösignaler.

Exempel på icke-lokala intuition inkluderar en förälder avkänning att något händer med ett barn som är många miles away, eller upprepade, framgångsrika avkänning upplevs av företagarna om faktorer relaterade till att göra effektiva affärsbeslut.

Förstärkning nonlocal intuition är svårt eftersom det inte finns några praktiska steg-för-steg-lösningar på hur man kan förbättra. Denna intuitiva styrka är helt immateriella och unik för varje person. Här är ett förslag, men: När någon du bryr dig om kommer in i ditt sinne, vara öppen för tanken att du kan plocka upp på en känslomässig signal, en som korsar tid och rum på ett ögonblick.