Hur väljer jag det bästa Kitchen Rug?

February 22

För att välja den bästa köks matta för ditt hem, är det bäst att först överväga din huvudsakliga syftet att köpa den. Detta kan vara att lägga värme och / eller dämpning till ett kallt, hårt golv eller skapa stil och färg i köket. Nästa, överväga storleken och formen på matta som fungerar bäst i ditt utrymme. Glöm inte att uppmärksamma mattan materiella, eftersom detta kommer att relatera till hur mycket underhåll det kommer att krävas. Att välja en halkfri matta eller en med en kompatibel pad alternativet att placera under köksmattan är bäst av säkerhetsskäl.

Speciellt om din köksgolvet är slät och blank och hal, inte hoppa över steget att välja en matta pad eller en matta med en halkfri baksida. En gummibaksida kan hjälpa ett kök matta vistelse på plats i stället flyttas när den trampade på, vilket kan orsaka fallolyckor. Om din huvudsakliga syfte i vill ha en matta för ditt kök är att lägga värme och dämpning, såsom stående länge nära diskhon, spisen eller ö förberedelse center, välj en tjock dyna till plats under den. Som en allmän regel, många naturfiber mattor kräver en dyna, medan de flesta syntetiska versioner har en gummibaksida bifogas. Vad är tillgängliga för dig beror på de produkter som finns till dig online eller inom din geografiska placering.

För tvättbara köks mattor, bomull eller syntetfibrer tenderar att fungera bäst. Syntetiska köks mattor är mindre benägna att krympa i tvättprocessen. Om du väljer en bomulls kök matta, leta efter en etikett som anger att materialet var förtvättad, eftersom detta gör krymper mindre troligt. Ull mattor kan vara ett bra val för en elegant, elegant utseende, men de brukar fläcken lätt och kräver professionell rengöring, så de är oftast ett bättre val för andra rum i hemmet i stället för kök eller matsalar. En vävd matta i ett naturligt material, såsom sisal eller sjögräs kan vara det perfekta valet för att placera under ett matbord, eftersom det är oftast lätt att torka av och underhålla genom regelbunden sopning och / eller dammsugning.

Sisal och sjögräs kök mattor kan också ge kök ett informellt, men varm, elegant utseende. Om du föredrar något mer färgglad eller mönstrad, kan en färgglad syntetisk kök matta vara ett bättre val. Syntetiska mattor eller mattor brukar också ha fördelen av att motstå fläckar stället absorbera dem som de flesta naturliga fiber sorter. Oavsett materialval du sluta göra, med noggranna mätningar av den plats i ditt kök där du vill placera mattan kan hjälpa dig att få rätt storlek. När man överväger matta alternativ, försök att visualisera hur storlek, form, färg och material kommer sannolikt att påverka den övergripande utseendet på ditt kök.

  • En sisal matta kan användas i köket eftersom det torkar rent lätt.