Vad är en Häll Ugn?

July 15

En spishäll ugn är en fristående enhet som har en ugn och en häll rad kaminer ovanpå ugnen själv. Detta är vanligtvis hålls i motsats till en vägg ugn, som har endast en ugn placerad inuti en vägg, utan några spisar inbyggda i den. Varken typ är i sig bättre, eftersom alla har sina egna styrkor och svagheter; den typ av ugnen används i ett kök kommer vanligtvis beror på personliga preferenser och det tillgängliga utrymmet. En spishäll ugn terar ofta minst fyra spisar, flera löstagbara ställningar för inuti ugnen, och ett antal olika inställningar.

Ibland kallas en rad topp ugn, en spishäll ugn är i allmänhet en självständig enhet som är en stor del av alla kök. Ugnar av denna typ är vanligtvis som en låda i form och kommer ofta upp till omkring midjan på en typisk vuxen användare. Ugnen kommer ofta har en dörr på framsidan som kan öppnas och stängas för att komma åt ugnen själv. Denna dörr är ledad i botten för att öppna ner och tillåta obehindrad tillgång till ugnen. Ovanpå ugnen stovetop som vanligtvis har ett utbud av kaminer.

En av de stora styrkorna med en spishäll ugn är det faktum att det innehåller en ugn och en spis sortiment allt i en enda enhet. För mindre kök, innebär detta att utrymmet är typiskt att användas bättre. Utformningen av en spishäll ugn innebär emellertid också att de flesta användare kommer att behöva böja sig ner för att få mat i och ut ur ugnen själv. Ugnen är också normalt tillgängliga för barn, och så speciell vård krävs för att säkerställa små barn inte leker med en varm ugn av denna typ.

En vägg ugn, å andra sidan, brukar höjas till mer lättillgänglig för vuxna, och är typiskt ovan där små barn kan nå. Denna typ av ugn, till skillnad från en spishäll ugn, kräver en separat rad, emellertid, och detta är ofta opraktiskt i mindre kök. En spishäll ugn har vanligtvis ett antal funktioner, såsom avtagbara rack som kan placeras på olika avstånd från värme enheter och en broiler funktion som sätter värmen längst upp i ugnen för grillning. Medan olika typer av energikällor för dessa ugnar finns, den vanligaste är elektricitet eller gas.

  • Häll ugnar finns med gas- eller elektrisk uppvärmning enheter.