Vad är en Bore Drill Bit?

July 18

En borrning borr är ett verktyg som används för skärning av cylindriska hål i en mängd olika material, såsom trä, gipsskivor och metall. Det gör detta genom att rotera bit fäst på borren för att skära ett hål i ytan av materialet. Denna bit kan borra hål i en rad olika storlekar från en diameter av 4/1 tum (0,635 cm) till 6 inches (15,24 cm). Den borrar snabbt och effektivt, även i hårt trä eller metall. Biten är vanligtvis fäst eller innehas av en borr, som roterar borrningen borr med tillräckligt vridmoment och axialkraft för att skära ett hål i materialet som borras.

Två delar gör upp en borrning borr - nämligen skaftet, som är den del som innehas av borren, och skäreggen, som kommer in i materialet som borras. De kommer normalt i olika storlekar som motsvarar olika storlekar av hål de kommer borra. De flesta butiker som säljer borrar har en storlek diagram för att hjälpa köparen bestämma den exakta storleken att köpa.

Den geometriska strukturen för en borrning borrkrona kan ytterligare beskrivas på ett flertal sätt. Spiralen av en borrkrona avser dess hastighet av vridning, som bestämmer den hastighet med vilken den tar bort marker från det borrade materialet. Det finns snabba spiralborrar för att borra material som trä och långsam spiralborrar för applikationer som kräver det, såsom borrning aluminium.

Poängen vinkeln hos en borr avser den vinkel vid sin spets. Generellt är spetsvinkeln av en borrning borr beror på vilken typ av material som borras. Till exempel kan hårdare material bäst borras med hjälp av en bit med en större spetsvinkel medan mjukare material borras med hjälp bitar med en skarpare vinkel. Mängden kraft som appliceras på borret skäreggen är oftast bestäms av den bit läpp vinkel. En större läpp vinkel ger en mer aggressiv borrning.

Att välja en borrning borr som är lämplig för uppgiften kan ibland vara förvirrande. Köparen behöver helt enkelt att förstå vilka typer av borrborrkronor på marknaden, dock. Några exempel på dessa typer inkluderar skruvborrbitorgan, används för att skära små hål i både trä och metall; spad borr, som används för att skära hål på upp till 1,5 inches (3,81 cm) i trä; och expansionshålet borr, för borrning breda 3 tum (7,62 cm) hål diameter i trä.