För seniorer: Visa Aktuell plats med iPad: s Google Maps

June 3

Google Maps-appen är förinstallerad på iPad 2. Med Google Maps kan du visa din aktuella position och upptäcka vad företagen finns i närheten. Använda din aktuella position, kan programmet Kartor ge anvisningar från där du befinner dig dit du vill åka. Du kan också bokmärka favoritplatser, byta vy och lookup telefonnummer och adresser till platser som visas på kartan.

I iPad-versionen av Google Maps kan du visa karta och skriftliga riktningar samtidigt.

Från startsidan trycker du på ikonen Kartor.

Den Maps-appen öppnas.

För seniorer: Visa Aktuell plats med iPad: s Google Maps

Peka på Aktuell plats ikonen.

Din nuvarande plats visas med en blå nål i den och en blå cirkel runt den. Cirkeln visar hur exakt platsen är - det kan vara var som helst inom området cirkeln, och det är sannolikt att vara mindre exakt på en Wi-Fi-only iPad.

Om du inte har en 3G-version av iPad, är den aktuella platsen en grov uppskattning baserad på en triangulering metod. Endast 3G-aktiverade iPads med det globala positioneringssystemet (GPS) kan precisera var du är. Men ändå, om du letar efter vägen och du skriver en startplats och en slutposition i Kartor manuellt kan du få ganska exakta resultat även med en Wi-Fi-only iPad.

Dubbeltryck på skärmen.

Du har zoomat in på din plats. Tryck två gånger igen för att zooma ut.

Du kan också använda push och nyp gester för att zooma in och ut. När du zoomar in och ut, kartan tar en stund att rita, så ha tålamod.