Flytta och välja rader

May 31

James frågade om det finns ett kortkommando för att flytta ner en rad och markera hela raden. I Excel finns det inget sätt att göra detta med en enkel knapptryckning, men det finns ett sätt att göra det med hjälp av två knapptryckningar. Allt du behöver göra är att trycka på nedåtpil, omedelbart följt av att trycka på Skift + Mellanslag.

Om du gör en hel del denna typ av röra sig, men du skulle förmodligen vara mer intresserade av ett makro som kombinerar de två stegen i ett enda steg som kan initieras av en kortkommando. Följande makrot fungerar:

Sub SelectRowDown1 ()
Om ActiveCell.Row <65536 Därefter
ActiveCell.Offset (1, 0) .Select
ActiveCell.EntireRow.Select
End If
End Sub

Om du tilldelar detta till en kortkommando, till exempel Ctrl + D, sedan varje gång du trycker på kortkommandot, du flyttar ner en rad och den är markerad. Problemet med detta tillvägagångssätt är dock att efter makrot har körts, är den första cellen i raden alltid den aktiva cellen. Detta är annorlunda än om du använder nedåtpil, Shift + Mellanslag metod för att flytta och välja.

Det är tydligen den EntireRow.Select metod som leder till den första cellen aktiveras. För att komma runt detta problem, allt du behöver göra bestämma vilken kolumn du var i, och sedan aktivera den cellen. Följande version av makrot gör just det:

Sub SelectRowDown2 ()
Om ActiveCell.Row <65536 Därefter
ActiveCell.Offset (1, 0) .Select
ICP = ActiveCell.Column
ActiveCell.EntireRow.Select
ActiveCell.Offset (0, ICP - 1) .Activate
End If
End Sub

Om du är intresserad av ett makro som rör sig upp, kan du använda den här makrot:

Sub SelectRowUp ()
Om ActiveCell.Row> 1 Sedan
ActiveCell.Offset (-1, 0) .Select
ICP = ActiveCell.Column
ActiveCell.EntireRow.Select
ActiveCell.Offset (0, ICP - 1) .Activate
End If
End Sub

Du kan tilldela makrot till Ctrl + U kortkommando, och sedan dina rörelse makron kommer att vara fullständig.

Om du behöver något som är mer "high powered" än dessa makron, kolla in RowLiner tillägget från Pearson Software Consulting Services:

http://www.cpearson.com/excel/RowLiner.htm

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (11473) gäller Microsoft Excel 2007 och 2010. Du kan hitta en version av detta tips för den äldre menygränssnittet i Excel här: Flytta och Välja rader.