Vad är Svetsning Goggles?

July 31

Svetsglasögon är skyddsglasögon avsedda att skydda ögonen från partiklar och strålning, och för att ge tydlig synlighet vid svetsning. De måste vara tillverkade av ett hållbart, slagtåligt material, såsom splitter glas, och de måste filtrera de skadliga ultravioletta och infraröda strålning från svetspistolen som kan orsaka blindhet. Svetsglasögon tillverkas vanligtvis med en wrap-around design för att ge maximalt skydd mot gnistor och kan även innefatta en bi-fokal eller förstoras lins och en anti-fog beläggning för att förbättra sikten. De flesta svetsglasögon som säljs i USA uppfyller normer som fastställts av American National Standards Institute (ANSI).

För att öka komforten och slitstyrka, är svetsglasögon oftast tillverkade med en flexibel ram och ett gummiband. Dessa egenskaper tillåter dem att anpassa sig till några storlekshuvudet och passar tätt, även om användaren bär glasögon. Designen inkluderar ventilation hål för att förhindra imma, och även om linserna är rep- och slagtålig, de är ofta utbytbara. Filtren varierar beroende på de typ av svetsning görs, och svetsglasögon används för en typ av svetsning är inte nödvändigtvis lämplig för en annan.

En svetsmask innehåller en uppsättning skyddsglasögon i sin design och ger heltäckande ansiktsskydd från riskerna med Gassvetsning. En svetshjälm, å andra sidan, har oftast ett fönster täckt med ett filter, och svetsglasögon med detta motiv existerar också. Fönstret kan göras av tonat glas eller plast i äldre konstruktioner, men mer moderna är ljuskänsliga och automatiskt mörkare när det behövs. Denna funktion uppmuntrar svetsaren att hålla dem på plats och undvika flash brännskador genom att glömma att ställa in mask eller skyddsglasögon innan du tänder facklan.

Svetsare som utför lätta svets- och skär procedurer kan dra nytta av en rad olika svetsglas tillgängliga. Mer besläktad med skyddsglasögon än svetsglasögon, har de en wrap-around design och färgade linser som kan innehålla förstoring. De är lätt att avlägsna för att låta svetsaren att delta i en mängd olika uppgifter, men ger inte skydd av en mask eller skyddsglasögon. Lågan från en svetsbrännare är farligt, inte bara för den höga hög värme den producerar, men också för den breda spektrum av farlig strålning som den avger. Utan skydd av lämpliga glasögon, som den som tillhandahålls av svetsglasögon eller en svetsmask, kan svetsare upprätthålla tillfällig eller permanent skada på hornhinnor i deras ögon.

  • Svetsning skapar gnistor och strålning som kan skada ögonen.
  • En svetsmask skyddar svetsarens ögon och ansikte.
  • Svetsglasögon.