Hur man skapar en Viewport i AutoCAD 2014

July 30

När du skapar layouter, skapar vyportar från grunden i AutoCAD 2014 är ofta det enklaste strategin. Den Skapa Layout Wizard är bra när du startar upp, men de flesta ritningar själv unika icke standardiserade arrangemang av vyportar.

Följ dessa steg för att göra det.

 1. Skapa en ny layout på ritningen.

  Klicka Quick View layouter för att visa förhandsgranska bilder och högerklicka på en bild och välj Ny layout. En ny layout läggs till i slutet av bildremsan.
 2. Klicka på bilden av den nya layouten för att öppna den.

  En ny layout visas i ritningen fönstret visar standardbladet området och en enda rektangulär vyport centrerad på arket. (Du vill skapa en anpassad visnings, så i nästa steg, kommer du att ta bort denna standard en.)
 3. Flytta hårkorset över visningsgränsen och klicka för att markera den och tryck sedan på Delete.

  Även om en visnings inte beter sig som andra ritobjekt, är det ett ändamål, precis som en linje eller en cirkel. Och precis som alla andra ritobjekt, kan en vyport väljas och flyttas, kopieras, ändra storlek, klädd, eller tas bort.
 4. På Ribbon, klicka på fliken Layout; sedan i Layout vyportar panelen, välj Rektangulär.

  Om rektangulära knappen är nedtonad (vi vet, de är alla rektangulära - det är den som säger Rektangulära), du är fortfarande i modell rymden. Växla till papper utrymme.

  AutoCAD uppmanar dig att plocka den första hörnet av nya visnings.

 5. Välj en punkt någonstans på den tomma sidan för att lokalisera den första hörnet av nya visnings.

  AutoCAD uppmanar dig att plocka det andra hörnet.
 6. Välj en annan punkt för att placera den andra hörnet av nya visnings.

  AutoCAD drar visnings och modellen rymdgeometrin visas inuti. Nästa, ange ett ritningsskalan för visnings (s).

  Ange rätt visningsskalan förr snarare än senare skänker ett par viktiga fördelar. Du kan

  • Använd annotative dokumentation objekt såsom text, mått, snittmarkeringar, block, och icke-kontinuerliga (streckade) linjetyper.
  • Enkelt rita den färdiga layouten i skala 1: 1 med bibehållen individuella, verklighets skala vyportar.
 7. Klicka på visnings gräns som du vill tillämpa en skala till.

  Den View Scale knappen visas mot höger i statusfältet.
 8. Klicka på knappen Skala View i statusfältet.

  Om du klickar på knappen Skala View öppnar ett popup-listan över varje ritning skala som är registrerade i listan skalor, inklusive metriska skalor, även om du arbetar i en ritning med hjälp engelska enheter och vice versa.

  Merparten av tiden, alldeles för många skalor är i listorna syns på View Skala knappen och dialog Plot ruta. AutoCAD har en praktisk-dandy Edit Ritning Vågar dialogrutan som låter dig ta bort de kejserliga skalor om du aldrig arbeta med fötter och inches, och vice versa om du arbetar bara i metriska.

  För att köra igenom skalorna, välj Skala Lista från Textskalning panelen på fliken Kommentera, eller typ SCALELISTEDIT och tryck på Enter för att öppna Edit Ritning Scales dialogrutan. Om (okej - när) du gör ett misstag, knappen Återställ i Redigera Ritning Vågar dialogrutan återställer alla standardskalor.

 9. Hitta skalan som du vill använda till den aktiva visnings och väljer den i listan.

  Displayen zoomar in eller ut för att anpassa sig till den valda visningsskalan automatiskt. Du bör låsa visnings när vågen är korrekt. Det är lätt att blåsa skalan som du panorera och zooma.