Vad är en Rödvingetrupial?

June 24

En Rödvingetrupial är den lilla agelaius phoeniceus infödda till Nordamerika. Det är en låt fågel med en högljudd, bruten slags rop. Det är en passerinefågel, eftersom dess syfte är Passeriformes, som består av sångfåglar och perching fåglar. Finkar, nötskrikor och sångare är exempel på andra Tätt. Icteridae är det vetenskapliga namnet för koltrastar.

Den manliga Rödvingetrupial är allt sammetslen svart med undantag för dess axlar, medan honan av arten är en allover flammigt brun. Dessa axlar eller axelklaffar, har en orangeröd triangulära plåster på den övre delen med en kräm avsnitt under den. Denna fågel är ofta misstas för tri-färgad koltrast som är ungefär samma storlek. Skillnaden mellan de två kolt är ganska subtil eftersom Denpåskyndade s epåletterna är typiskt en orange-rött jämfört med blåare röda av tri-färgad koltrast. De vita markeringarna på trefärgad blackbird s epåletter är ofta mindre gulaktig också.

Även om agelaius phoeniceus koltrast är nordamerikanska, det också i Centralamerika. Under sommarmånaderna är Rödvingetrupial befolkningen främst i Kanada. I vintrar, röda bevingade koltrastar föredrar klimat i Mexiko och Centralamerika. Resten av året är agelaius phoeniceus mestadels i USA. Kärr och fält är de föredragna livsmiljöer för röda-bevingade koltrastar, men de bor också i gräsbevuxen, bergsområden samt.

Annat än de distinkt färgade axelmarkeringar som skiljer den Rödvingetrupial från andra arter, den har också ett högt rop och kan vara aggressivt skyddande av dess territorium. Röd-bevingade koltrastar kommer ens försöka attackera stora djur samt människor i syfte att skydda sina bon. De har en unik löpning och hoppande gång när vi letar efter mat på marknivå. Röd-bevingade koltrastar äter frön och bär samt en mängd olika insekter.

Agelaius pheniceus fåglar genomsnitt ca 8 inches (20 cm) i längd, med den kvinnliga är något mindre i storlek. Röd-bevingade koltrastar är vanligtvis ingår i stora flockar som kan omfatta andra typer av koltrastar. Dessa flockar kan omfatta flera miljoner fåglar för både övernattnings och migrerar. De är kända för att dela sina rötter med andra fågelarter.

Den kvinnliga Rödvingetrupial bygger boet från gräset i buskar eller kaveldun. Hon lägger upp till cirka fem ägg som är ljusblå med lila och bruna markeringar. Inom 15 dagar, de unga röda bevingade koltrastar är redo att lämna boet tillfälligt. De lämnar inte boet permanent i ungefär ytterligare tre veckor.

  • Kvinnliga röda bevingade koltrastar gör ofta sina bon i kaveldun.