Vad är en eurasisk?

November 16

Strängt taget kan uttrycket "eurasiska" hänvisar till en av två saker. Den första definitionen avser en person från Europa eller Asien, i synnerhet i de regioner där avgränsningen mellan de två kontinenterna är vag. Den andra avser en person av kombinerad europeiska (kaukasiska) och asiatisk härkomst. Det senare är definitionen mestadels används idag.

Taget i den samtida sammanhang en person med blandad etnicitet, uttrycket "Eurasian" troligen härstammar från brittiska kolonisatörer som bosatte sig i Indien. Barn födda av Anglo fäder och lokala mödrar kallades Eurasian. Numera är begreppet ett paraply för alla individer vars ras arvet tas från både väst och öst. Filipino-vita mestiser, Thai-White luk kreung, och även Hawaiian polynesiska-Vit Hapa kan alla faller under denna kategori.

Statist, även om det finns ett stort antal Eurasians eller anglo indier i Indien, finns den största populationen av Eurasians i världen i Sydostasien. Europeiska kolonisatörerna lämnade folk spanska, holländska, tyska, portugisiska och franska anor i denna region, särskilt i Malackahalvön. I vissa fall har dessa människor bildat separata och tätt sticka samhällen, med sina egna traditioner och kulturer, kanske delvis beroende på den initiala misstro gett dem av lokalbefolkningen och utlänningar.

Exempel på dessa samhällen inkluderar Kristang eller Cristao i Malaysia och Singapore (portugisiska och malajiska) och Macao i Macau (portugisiska och kinesiska). Sådana grupper har upprätthållit tydliga språk och kök och kommer sannolikt att gifta inifrån sin egen sociala delmängd.

I det senare förflutna, särskilt på platser som berörs av krig, är barn med blandade västra och östra funktioner såg ned på grund av att de ses som barn till soldater och prostituerade - barn av mardrömmar av krig. Uppfattas som ständiga påminnelser om hårda tider, dessa "GI barn" växa upp unaccepted och skys av lokalsamhället. I själva verket var det bara på 1990-talet som många rasblandade thailändare var även beviljats ​​medborgarskap.

Intressant, det verkar borden har nu vänt. Eurasians har blivit heta varor inom de flesta områden som frossa i allmänhetens ögon och blomstra som modeller, skådespelare, underhållare, etc. eurasiska ansikte har nu blivit de riguer i många asiatiska länder. I Filippinerna, till exempel, med sin långa historia av spansk kolonisering, eurasiska funktioner har blivit standard för skönhet. Den ljus hy, höga gestalt, och örnnäsa är nästan en förutsättning för en karriär i underhållningsbranschen. Denna känsla kan ses ekade i hela regionen, vilket resulterar i Eurasians "relativt liten befolkning är överrepresenterade i media.

  • Flaggan i Macau. De Macao i Macau har både portugisiska och kinesiska anor.