Formatering Massor av tabellerna

April 14

Word innehåller en mycket kraftfull bord editor som tillåter dig att göra processen kort med att presentera tabeller i dina dokument. Om du snabbt vill formatera en tabell kan du använda Word Table Auto funktion om du så önskar.

Även om tabellen Auto funktion är bra, ger den inte optimalt formatering för alla användare. Det är inte ovanligt att behöva helt annan tabellformatering än vad som finns med Autoformat. Om du har många tabeller till formatet, och formateringen av dina tabeller är komplex, kan du vara längtan efter möjligheten att lägga till egna tabellformat till Word.

Det finns sätt att du kan lätta din bords formatering bördor, dock. Allt du behöver göra är att använda följande funktioner i Word.

  • Styles. Du kan definiera stilar för hur informationen ska visas i dina tabeller. När du faktiskt sätter in informationen i tabellen, kan du sedan använda en stil till data, och därmed automatiskt ställa typsnitt, strecksatsen avstånd, och anpassning informationen.
  • Makron. När du formaterar en tabell för att se ut som du vill ha det, helt enkelt spela in ett makro som du kan senare repris. Förutsatt att du agerar på hela tabeller, kolumner eller rader, kan du enkelt använda makrot att snabba efterföljande formateringsuppgifter. Makrot kan även tilldelas en knapp i verktygsfältet, menyval, eller kortkommando för att göra formatera dina tabeller ännu enklare.
  • Autotext. Om du ställer in dina bord innan du sätter informationen i dem, kan du skapa en tom tabell och sedan spara den i en autotextpost. Sätt posten vid ett senare tillfälle, och din tomt bord är omedelbart tillgänglig för att infoga information.

Hur du mixa och matcha dessa funktioner för att uppnå dina mål är upp till dig. (Hur du använder alla dessa funktioner har varit i fokus för mycket tid i tidigare nummer av WordTips.) Med lite noggranna förberedelser och planering, kan du enkelt automatisera och minska dina bord formateringsuppgifter ner till storlek.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (869) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Formatera Massor av tabeller.