Hur väljer jag det bästa Green Belysning?

October 31

Ett växthus ligger i ett område med otillräcklig solljus kan kräva en tilläggsbelysning källa för optimal planttillväxt. Välja den bästa växthusbelysning kräver oftast en allmän kunskap om ljusspektrum och färgskalan från olika glödlampa typer. Fluorescerande växthus belysning är ett billigt alternativ som producerar ljus i det blå eller röd spektrat beroende på vilken typ av lampa som valts. Hög intensitet belysning ansvarsfrihet är tillgängligt i en blå-ljus producerar, metallhalogen version eller ett rött-ljusavgivande, högtrycksnatrium lampa. Traditionella glödlampor är oftast ineffektiva och varmt, medan lysdioder (LED) ger ofta vegetation ett onaturligt utseende i naturligt solljus.

Växter kräver i allmänhet ljus från hela spektrat för god tillväxt. Ett växthus bör placeras på ett sätt som gör att växterna att absorbera så mycket solljus som möjligt. Växthus placerade under en baldakin av träd eller i skuggan av en större struktur behöver oftast någon form av kompletterande belysning. Välja den bästa växthusbelysning kräver ofta en grundläggande förståelse för den typ av ljus som produceras av olika lökar. Röd-spektrum ljus producerar normalt bäst resultat för blommande eller fruktbärande växter, men blå-spektrum belysning måste även vara närvarande för att förhindra växtlighet från att växa alltför lång eller smal.

Fluorescerande lampor kan vara ett bra växthus belysning val när kostnaden är en viktig faktor. Dessa lampor säljs i en blå-ljusavgivande, kall-vit version som är mycket effektivt för plantor och korta växter. Den varmvita versionen avger rött spektrum ljus som är lämplig för blomning och fruktbärande växter. Dessa lampor avger ett lågintensivt ljus och producerar mycket lite värme. Fluorescerande lampor placeras normalt i omedelbar närhet till de växter för optimala resultat.

Urladdnings glödlampor fungerar mycket bra för större konstruktioner, men kan också bli dyrt. Trots deras initiala högre kostnad, dessa lampor är en långvarig och energieffektiv växthusbelysning metod. De finns i en metallhalogen eller högtrycksnatrium version. Metallhalidlampor glödlampor används ofta som en primär ljuskälla och producera blå spektrumljus. Röd-spektrum avger, högtrycksnatrium lökar har en orange glöd och används typiskt som en sekundär ljuskälla.

Konventionella glödlampor är oftast ett dåligt val för växthusbelysning. Dessa lampor avger rött spektrumljus, men är i allmänhet sämre än andra belysningsmetoder på grund av deras låga intensitet och hög värmeeffekt. Glödlampor kan utnyttjas som en sekundär ljuskälla när de placeras på ett säkert avstånd från växterna. Lysdioder rekommenderas inte för växthusbelysningsändamål. Dessa lampor tenderar att ge växterna ett onormalt utseende när den visas i naturligt solljus.

  • Om ett växthus har otillräcklig belysning, kan kompletterande belysning kallas för.