Vad ska jag förvänta mig av bukspottkörtel kirurgi?

November 2

Pankreas kirurgi hänvisar till en rad olika kirurgiska procedurer som hänför sig till bukspottkörteln, en körtel i kroppen som ligger bakom magsäcken och precis under levern. Även om det är oftast utförs för att avlägsna en pankreastumör, kan den också utföras för att ta bort en godartad massa eller pankreas cysta. Även om det syftar till att ta bort det drabbade området i bukspottkörteln och främja läkning, som med alla kirurgiska ingrepp, kan detta vara skrämmande. Därför är det viktigt för patienterna att veta vad man ska förvänta sig av pankreaskirurgi.

Det första du bör förvänta sig av pankreaskirurgi är en medicinsk historia och fysisk undersökning utförd av ett team av läkare. Det är viktigt för vårdpersonal att veta hela din sjukdomshistoria och eventuella mediciner du kan vara på. Om du har befintliga hälsoproblem, kan du behöva undersökas av andra medicinska specialister före proceduren. Efter testfasen, är du i allmänhet försedda med tillagningsanvisningar för dig och din familj. Den medicinska personalen kommer att förklara var man kan parkera på dagen för operationen, vad man ska ta, och när och var de ska rapportera.

Före operationen kommer en läkare att förklara förfarandet och ber dig att underteckna ett dokument kallat samtycke till operation formuläret. På morgonen den proceduren, kommer du att bli sedd av en narkosläkare, som kommer att kontrollera att du är i god allmän hälsa. Om allvarliga hälsoproblem upptäcks, kommer du setts av samma specialist medan i preoperativ rum. Härifrån är din journal över och den typ av anestesi som kommer att användas i förfarandet planeras.

En annan viktig sak som du bör förvänta sig av pankreaskirurgi är att vara i operationssalen för ungefär 4:58 timmar. Enligt förfarandet, räknar med att vara i uppvakningsavdelningen allt från en till två timmar. Längden på din sjukhusvistelse kommer att bestämmas av omfattningen av det kirurgiska ingreppet. Om omfattande kirurgi utförs, bör du räkna med att vara på sjukhuset 7-10 dagar.

Den kanske viktigaste faktorn för att förvänta sig från pankreaskirurgi avser den postoperativa perioden. Du ska veta att det är normalt att känna sig trött eller svag ur narkosen. Även om det rekommenderas att ha hjälp att komma ur sängen, kan du njuta av en snabbare återhämtning om du försöker öka din aktivitetsnivå, som är lämpliga för ditt fall.

När det gäller snitt, ärr till följd av kirurgi är mest märk upp till två månader efter operationen. Dessa brukar bli gradvis mindre synliga efter flera månaders läkning. Även om at-home återvinningsinstruktioner du förses med din läkare kan variera beroende på omfattningen av din operation, de flesta sjukhus kräver att du ser din läkare inom en till tre veckor efter ingreppet.

  • Pankreatiskt kirurgi kan utföras för att avlägsna en pankreastumör.
  • Pankreas operationer tenderar att ta 4:58 timmar.
  • Bukspottkörteln körtel spelar en viktig roll i matsmältningen och insulin och glukagon produktion.
  • Flera bukorganen, inklusive bukspottkörteln.