Vad Är Ganglion Impar?

November 1

Ganglion IMPAR är ett block av nerver som ligger runt spetsen på svanskotan hittades vid basen av den mänskliga ryggraden. Den exakta plats, storlek, och form av nervblockaden varierar i människor och kan resultera i nerverna misslyckas med att lindra smärta från regioner av kroppen ansluten med fibrer till nerverna. Personer som lider av smärta från regionerna som är anslutna till ganglion impar ofta får behandlingar inklusive steroidinjektioner för att stimulera och lindra smärta som orsakas av felaktigt arbets nerver.

Belägen vid basen av svanskotan, vilken också är känd som svanskotan av den mänskliga kroppen, är ganglion IMPAR en samling av nerver som mottar information från de områden i kroppen, såsom anus och perineum. Positioneringen av nerverna sträcker sig från spetsen på svanskotan till cirka 1 tum (25 till 30 millimeter), från basen av svanskotan. Fibrer ansluter regioner i den nedre delen av bålen med nervblockaden med fibrer som passerar till sakral och svansspinalnerver för att bära information avseende smärta runt kroppen.

Problem med ganglion impar kommunicera och fungerar med spinal nerver och regioner av kroppen kännetecknas av smärta i olika delar av kroppen. Smärta kan kännas i regioner, däribland perineum, den distala rektum, anus, liksom vulva och den distala tredjedelen av vaginan. Orsaker till smärta passerar genom ganglion impar kan innehålla cancer flyttar in i mellangården, ryggmärgs avvikelser, och misslyckades ryggkirurgi syndrom.

Behandlingar för problem med nervblockad inkluderar ett förfarande som kallas ganglion impar blocket. Denna behandling kräver en steroid som ska injiceras i regionen av ganglion impar ges under lokalbedövning. Resultat av injektionen kan innehålla fel av steroiden att ha någon effekt på smärtan till nästan omedelbar lindring från smärta som varar från timmar till veckor efter administrering av steroiden.

Användning av ganglion impar blocket ofta begränsas av mediciner som används av patienten och / eller villkor som en möjlig mottagare lider. Patienter som använder blodförtunnande medel, såsom aspirin, inte kan ta emot en steroid injektion i området för nervblockaden. Blodförtunnande läkemedel bör avbrytas cirka fem till sju dagar innan förfarandet skall äga rum. Personer som lider av aktiva infektioner, inklusive hög feber, influensa och förkylningar är inte tillåtet att slutföra proceduren, och inte heller är de som lider av högt blodtryck.

  • Ganglion impar ligger på spetsen av svanskotan, vilket är vid basen av ryggraden.
  • Ganglion impar, som ligger i ryggraden s svanskotan, är nerver som får information från regioner i nedre bålen.