Hur väljer jag det bästa Glitter Garn?

December 17

Välja den bästa glitter garn beror på projektet som ska göras från garn. För att välja lämplig garn för varje given projekt, måste flera saker beaktas, inbegripet garnmätare, garnvikt och vad garnet självt är gjord av. Beroende på den nödvändiga mätare, vikt och drapera, kanske flera olika typer av garn fungerar bra för ditt specifika projekt.

Ett bra sätt att välja den bästa glitter garn är att köpa en härva av garn som ser lovande för visst projekt. Stickning eller virka provrutor av dessa garner ger en god uppfattning om utseende, känsla och drapering av slutprodukten, och det kommer att göra det möjligt för knitter att bestämma garnets vikt och spårvidd. Från dessa färgrutor, kommer det att bli mycket lättare att bestämma den bästa garnet för slutprodukten. Andra faktorer att beakta bland annat enkel stickning, att tendensen i garnet delas samtidigt som man arbetar med och hur mycket av de glittriga fibrerna visar efter garnet har stickat.

Betraktas en nyhet garn, är en typ av garn i vilken standardgarn fibrer spinns tillsammans med glittrande eller ens metalliska fibrer för att ge det en reflekterande titt glitter garn. Kläder eller andra föremål tillverkade av glitter garn kommer att se ut som om de har haft glitter utspridda över dem, låta dem glimten i ljuset. Lämplig för en mängd olika projekt, från leksaker till nyhet plagg till festkläder, tillägger glitter garn intresse för vad objektet är konstruerad av det.

Blänker garn har lagt till fibrer som ger det det specialiserade utseende, så det kan ha en känsla och drapering som skiljer sig från dem av garn endast från basmaterialet. Till exempel kan en vanlig nylongarn eller akrylgarn vanligen kommer att ha en något grövre känsla än en vanlig silke garn eller angora garn. Glitter garn av samma material tenderar att vara lite styvare och grövre på grund av de metalliska eller reflekterande fibrer spunna in med basfibrerna.

Av denna anledning kan en glitter garn inte vara det bästa valet för ett plagg som är tänkt att bäras nära huden. Om objektet är en handväska, hatt, sjal eller en nyhet post av något slag, men kommer sannolikt att fungera bra glitter garn. Glitter garn fungerar också bra som ett trim för olika småsaker, lägga textur och intresse.

  • Stege garn med glitter kan anses nyhet garn.
  • Vissa glitter garn funktioner metalliska fibrer spunna med vanliga fibrer för att skapa glittrande effekt.
  • Precis som alla garn, är det viktigt att uppnå den specificerade spårvidd, eller maskor per tum, när man arbetar med glitter garn.