Vad är Turkiet Jerky?

December 8

Turkiet jerky är en variant av den populära beef jerky. Det är torkade skivor av magert kalkon, oftast bröst kött. I grunden är all fukt minskas från köttet, vilket resulterar i en torr, kryddig och en ofta kryddig mellanmål. Till skillnad beef jerky, som görs från Turkiet tenderar att vara lägre i fett och kan faktiskt vara ganska näringsrik. En servering, vilket är ca 1 ounce (28,34 g), kan packa hela 16 gram protein.

Kvaliteten på Turkiet ryckig varierar, och detta ofta har att göra med mängden av natrium tillsatt till köttet. Även om detta ryckiga kan vara hög i protein, kan det också vara mycket hög i salt. Det finns recept som kan producera kryddig och lägre natriumprodukter, dock.

Många människor som tycker olika typer av ryckig finna det mer ekonomiskt att göra sina egna i stället för att köpa kommersiella varumärken. Turning någon form av kött till jerky innebär avsevärt minska mängden kött som serveras, och efter fukt avlägsnas, bara ungefär en tredjedel av den ursprungliga köttet förblir. Nötkött och kalkon ryckig är segt, dock, och de kan ta lika lång tid att äta som de skulle i sin ursprungliga form.

Jerky är en av de tidigaste hjälpmedlet av att bevara kött. Små remsor av magert kött skulle saltas, kanske, och hängde med sol torrt. Torkning kött i solen är inte att rekommendera, men eftersom Turkiet kan ha vissa ganska elaka bakterier kvardröjande i det. Fördelarna med en snabb tillagningsmetod, vilket inkluderar kokning av köttet i en marinad, tills den når 160 ° F (71 ° C). Kalkonen sedan brukar sätta i ett livsmedel dehydrator. Om en kock gör en hel del ryckig eller åtnjuter torkade frukter och grönsaker, kan en god mat dehydrator vara en utmärkt investering.

Alla typer av ryckig nytta från start så magert kött. Fetare kött, liksom mörkt kött av kalkon, inte torkar samt vitt kött kommer. Vidare magrare kött är i allmänhet mer näringsrik, eftersom de har en mycket låg fetthalt och mycket protein.

Turkiet jerky blev populär under 1990-talet som ett alternativ till beef jerky, ger färre kalorier och mindre fett. Nu shoppare kan hitta många olika stilar att prova. En enkel sökning på de flesta livsmedelsbutiker kommer att avslöja Cajun, Teriyaki, svartpeppar eller många andra smaker. En uppsjö av internet recept kan också hittas som är säker på att vädja till älskare av ryckig.

  • Turkiet jerky är tillverkad av torkade skivor av magert kalkon.
  • En kalkon.