Vad är en engelsk Plural?

February 13

En engelsk plural är den form av en engelskspråkig ord som refererar till mer än en av någonting. Pluralformer gäller generellt för substantiv, pronomen och verbformer. Majoriteten av substantiv på engelska använda tre specifika suffix för att indikera deras pluralformer, men många undantag finns. Pronomen och verb kan ändra helt att indikera plural, även om detta inte alltid fallet.

De grundläggande skriftliga former av engelska plural suffix för substantiv är -s, uttalas som [s] eller [z], och -es, uttalas som [ez]. Om -s ändelsen följer ett tonande ljud - det är de ljud som stämbanden träffas och vibrera, såsom [z], [m], [G] eller en vokal - det låter som en [z]. Exempel är "hundar", där de slutar användningsområden [z]; "katter", som behåller tonlösa [s]; och "lådor", som använder [ez]. De -es slutar vanligtvis visas efter bokstäverna och bokstavssekvenser "x", "s", "sh" och "CH".

Engelska plural substantiv former har flera undantag, bland annat användningen av druvsorterna för ord som slutar på -y och användningen av latin plural ändelser efter ord lånat från latin. Andra vanliga undantag inkluderar mass substantiv, såsom "vatten", som inte ändrar formen för att indikera plural när den används i den allmänna känslan av att dricka, att hitta eller använda vatten. Engelska är också full av oregelbundna plural som inte följer några regler, och memorering är det enda sättet att komma ihåg hur man bildar dessa. Till exempel, om någon går fiske efter bass, han eller hon inte nödvändigtvis kommer att fånga en enda bas. Ordet "bass", som i fisken, är både singular och plural även om det inte är en massa substantiv.

De flesta engelska plural pronomen ändrar formen helt på engelska. Singularis första person pronomen "Jag," till exempel, inte blir "Är" eller "Jag är", utan istället ändras till "vi". Tredje personer pronomen ändrar till "de" eller "deras" om possessiva. Den andra personen pronomen, "du", förblir densamma i plural.

En situation på engelska som skapar förvirring är användningen av den possessiva ändelsen av -'s, som har en apostrof. Om apostrofen visas på fel ställe, eller visas inte där den ska, kan det ändra innebörden av ordet. Till exempel är "hundar" plural av "hund", men "hundens" är den possessiva formen av singular "hund." Av denna anledning, författare måste vara mycket noga med att använda apostrof korrekt.

  • Writers måste vara försiktig med att använda apostrof korrekt.