Vad är Maple Frosting?

December 11

Som namnet antyder, är en typ av isbildning som lönn smaksatt lönn glasyr. Det är allmänt görs med antingen lönnsirap eller lönn arom som kombineras med en mejeriprodukt som smör eller grädde ost samt sötningsmedel. Medan lönn glasyr kan användas till is många olika typer av desserter, är det vanligast parat med dessa godsaker som har en "varm" smak, såsom morot kaka eller pumpa cookies.

Vissa bagare förbereder lönn glasyr med hjälp lönnsirap, medan andra väljer att använda lönnarom. Det är möjligt att skapa isbildning med en distinkt lönn smak med någon av dessa ingredienser, och därmed avgöra vilken att använda är till stor del en fråga om kocken personliga preferenser. Maple arom tenderar att vara betydligt mer koncentrerad än lönnsirap, dock, och därför bagare bör notera att det i allmänhet är nödvändigt att använda en större mängd sirap för att producera samma nivå av lönn smak genereras av ett litet mått av aromämnen.

För att göra lönn glasera, är lönnsirap eller lönn arom kombinerad med en tjock, krämig mjölkprodukt såsom smör, gräddost, eller båda. Många matlagning experter rekommenderar att låta dessa mejeriprodukter uppnå rumstemperatur före användning för att göra dem lättare att blanda. I de flesta fall är florsocker används vid sötning av glasyr. Andra ingredienser, såsom vaniljextrakt eller apelsinskal, kan också tillsättas för att ge ytterligare djup till glasera smak. Alla dessa ingredienser är vispad med hjälp av en handhållen mixer eller en stand mixer tills de har införts i sin helhet, och blandningen konsistens blivit fluffig.

Teoretiskt kan lönn glasyr användas till toppen några söta livsmedel som är "iceable", till exempel tårtor, cupcakes, kakor, coffeecakes, tryffel, och så vidare. I praktiken är denna typ av glasyr oftast används ovanpå desserter som har en "varm" smak, ofta på grund av införandet av höstvaror som pumpa samt mycket aromatiska kryddor som kanel, muskot och ingefära. Till exempel är det vanligen används som en glasyr för morotskaka och pumpa bröd. Den tidiga 21-talet har också bevittnat en modefluga för att använda lönn glasyr som en viktig ingrediens i ovanliga desserter som par söta och salta smaker. Till exempel kan en klick av lönn glasyr användas för att avsluta muffins gjorda av en smet översållad med bitar av kanderad bacon.

  • I kombination med smör och färskost, gör lönnsirap en läcker glasyr.
  • En stand mixer kan användas för att blanda ingredienser för lönn glasyr.