Vad gör en säljare gör?

September 22

En försäljare handlar tjänster eller produkter till köpare i utbyte mot ersättning. Han fungerar som det mänskliga ansiktet av ett företag, som tillhandahåller information och ibland använder övertygande tekniker för att påverka kundens beslut att köpa. Utöver dessa grundläggande punkter, varierar karaktären av en försäljare arbete kraftigt beroende på vilken typ av produkt eller tjänst som han säljer och hans försäljningsmetod. Vissa säljare är baserade på en produkt utlopp och betjäna kunder som kommer till utloppet aktivt söka den produkten. Andra generera försäljning genom att besöka eller kontakta potentiella kunder att introducera sina produkter eller budgivning mot andra försäljare att vinna serviceavtal.

Bilen återförsäljare är ett exempel på en säljare som är baserad på en produkt utlopp - i det här fallet, en bilfirma. Han tjänar potentiella kunder som besöker återförsäljaravtalet med några i förväg fastställda önskan att undersöka produkten eller ens att köpa. Typiska arbetsuppgifter kan inkludera att ta potentiella köpare för provkörningar, svara på frågor om själva bilarna samt finansieringsalternativ, och förhandla inköpspriser. Han gör normalt en provision för varje försäljning som han stänger, men får inte tjäna en vanlig lön.

I vissa fall, till försäljaren bud mot hans konkurrenter säkra ett serviceavtal. Denna metod är vanligt att byggförsäljning. Till exempel kan en VVS firma vill utrusta badrummen på ett köpcentrum som kommer att byggas. För att vinna detta kontrakt, kommer företagets säljare undersöka omfattningen av jobbet, bestämmer de beräknade kostnaderna för leveranser och arbete, och lägga fram ett konkurrenskraftigt bud till köpcentret s generalentreprenör, som kommer att acceptera eller förkasta det. Vanligtvis denna typ av försäljning position kräver en fungerande förståelse av företagets tjänster.

Andra säljare generera affärer genom kontakt med potentiella kunder för att presentera sin produkt. Denna försäljningsmetod kan innebära en del resor. Farmaceutiska representanter, till exempel besöka vårdgivare för att diskutera deras företagets produkter och ofta erbjuda varuprover. Här är försäljaren ansvarar inte för vending sin produkt direkt, utan snarare för att positivt påverka vårdgivare uppfattning om sin produkt för att stimulera sin förskrivning, vilket vinning hans företag.

Vissa säljare är baserade i telemarketing centra, där de försöker sälja produkter genom att ringa potentiella köpare på telefon. I vissa fall är dessa försäljare arbeta från leads eller listor på möjliga kunder vars potentiella intresse för deras produkt har redan fastställts genom forskning eller tidigare korrespondens. Andra kan öva cold calling, eller kontakt individer med några på förhand fastställda intresse för sina varor. Cold calling ses ofta negativt av allmänheten, som kan hitta oombedda säljsamtal irriterande och påträngande.

De som vill arbeta med försäljning kommer sannolikt att hitta en kandidatexamen i företagsekonomi användbara. Praktikant i ett företags försäljningsavdelning kan också ge potentiella säljare en fördjupad förståelse av jobbet. Många framgångsrika försäljare upptäcker att erfarenhet är det mest fördelaktiga utbildning, dock. En potentiell säljare kan alltså överväga honing hans teknik på en låg nivå jobb innan examen till en position med större ansvar och belöningar.

  • Vissa detaljhandeln säljare på stora varuhus får provision på försäljningen.
  • En försäljare kan arbeta på en bilfirma.
  • Vissa säljare är baserade i telemarketing centra, där de försöker sälja produkter genom att ringa potentiella köpare på telefon.
  • En bilförsäljare kan ta intresserade bilköpare på provkörningar.
  • Del av att vara en skicklig bilförsäljare är att övertala kunderna att köpa uppgraderingar och tillägg för att de skulle behöva.