Hur använder jag en mjukgörande för eksem?

March 23

Mjukgörare hjälper ofta återställa fukt till huden, och detta kan lugna de torra, röda fläckar som orsakas av eksem. Dessa aktuella hud behandlingar kommer i flera olika konsistenser, allt från tjocka och feta salvor, till täta krämer och lätta lotion. När du använder en mjukgörande för eksem, är det viktigt att välja en produkt med rätt konsistens. Detta innebär vanligtvis att upptäcka vilken typ av eksem du har och med tanke på uppmjukande behandlingar.

Det finns två grundläggande former av denna hudsjukdom: torr och våt eksem. Båda villkoren orsakas av en allvarlig brist på fukt i huden, men våt eksem läcker ofta blod eller plasma. Du bör endast gälla mjukgörare till våt eksem efter försiktigt och grundligt rengör och torka området. Detta bör normalt göras med rena, mjuka trasor och kallt vatten.

Om du har svårt irriterad hud, kan den bästa mjukgörande för eksem vara en salva. Tjocka salvor absorberar oftast långsamt, ofta sjunker djupt in i huden. Detta innebär att lagren nedanför den synliga utslag också får fukt. Många patienter väljer att använda salvor på natten så medicinen kan arbeta när theyâ € re sova. Generellt bör du sprida en tjock klick salva på det drabbade området och täck den med gasbinda och medicinsk tejp, eller, i fallet med handeksem, plasthandskar. Detta håller salvan från gnugga bort och ger det mer tid att sjunka in i huden.

De med milt irriterad hud kan välja en lätt mjukgörande för eksem, som en kräm eller lotion. Krämer är oftast tjockare än lotion och kan tränga djupare in i huden. Lotion sjunka in i huden snabbare än andra typer av mjukgörare och sällan lämnar rester efter sig. Du bör normalt tillämpa antingen behandling till det drabbade området flera gånger om dagen. Krämer kan behöva tillämpas endast två gånger, medan krämer kan behöva tillämpas med några timmar för att ge lindring.

Mycket svåra förhållanden kan kräva flera tillämpningar av ett uppmjukande för eksem. En metod för att försöka innefattar att applicera en salva på natten, följt av flera tillämpningar av en kräm eller lotion under dagen. Flera ansökningar ger i allmänhet huden med en ständig källa till fukt, vilket ger mindre möjlighet att bli irriterad igen.

En fuktgivande bad kan också vara ett effektivt mjukgörande för eksem. Fast inte lika bekväma som salvor och krämer, kan uppmjukande bad tas en till flera gånger i veckan för att behandla eksem över tiden. Honung, mjölkpulver, glycerin och jojobaolja är alla mjukgörande ingredienser som kan röras in i badvattnet. Blötläggning i varmt vatten kan också vara avkopplande, vilket kan hjälpa lugna stressrelaterad eksem. Mjukgörande bad kan användas tillsammans med andra utvärtes behandlingar för att öka deras effektivitet.

  • En uppmjukande kan användas med plasthandskar för handeksem.
  • Mjukgörande medel kan användas för att lugna de torra, röda fläckar som orsakas av eksem.
  • Salvor fungerar ibland för att hantera eksem patchar.