Vad är en elektrisk nagelfil?

January 10

En elektrisk nagelfil är en motoriserad fil som används för att jämna kanter mänskliga finger- och tånaglar. Det kan vara en sladd modell som ansluts till ett traditionellt vägguttag eller vara trådlös och drivs av batterier. Vissa stilar är gjorda för tunga användning av kosmetologer, och andra är mer lätta och marknadsförs för att användas av hemma konsumenter.

Elektriska nagelfilar började vinna popularitet mer än två decennier sedan när trenden av professionella manikyr och pedikyr började ta fart. Före den tiden, bara eliten i de flesta samhällen anlitade någon att utföra denna personliga grooming ritual. Som efterfrågan på dessa nagel tjänster ökade, elektriska nagelfilar aktiverade manikyr och pedikyr att utföra sina jobb snabbare och effektivare.

Eftersom den elektriska nagelfil var en relativt ny uppfinning, de första modellerna hade några säkerhetsfunktioner. Salon kunder klagade ofta att verktyget skadade sina nagelband eller arkiveras sina naglar för kort. Vissa kunder drabbades permanenta skador på matris av sina naglar, vilket hindrar normal spik tillväxt. Varje efterföljande modell av elektrisk nagelfil blev säkrare och lättare att kontrollera.

Förbättringar över de ursprungliga modellerna har införandet av flera tips och bilagor som är särskilt utformade för att utföra specifika funktioner. Vissa tips är avsedda att endast användas på naturliga naglar, och andra bör inte användas på något annat än akryl naglar. En avsmalnande bit används ofta för att enkelt reparera akryl spik kanter som har lyfts från den naturliga nageln. En annan populära fäst hjälpmedel vid reparation sprucken akryl naglar.

En av de vanligaste jobben som en elektrisk nagelfil kan göra enklare och mer professionellt förbereder naglar för en full uppsättning av konstgjorda naglar. Med hjälp av en kombination av band och spetsar, kan en manikyr ordentligt texturize de naturliga naglarna och tryck försiktigt tillbaka nagelbanden innan processen börjar. Till skillnad från en manuell verktyg, kan en elektrisk nagelfil säkerställa att de naturliga nagelytor.

Korrekt underhåll av en elektrisk nagelfil är ganska enkelt. Det bör rengöras med en borste och trasa efter varje användning för att förhindra insamling av damm och skräp i sina rörliga delar. Fästena bör tas bort efter användning och förvaras på en torr plats för att undvika oxidering.

Om den används och välskött ordentligt, kommer en elektrisk nagelfil normalt ge års användning. De flesta professionella manikyr och hemmamanikyr föredrar den till manuella register för precision och snabbhet. Både artificiella och naturliga nagelspecialister använder vanligtvis den elektriska nagelfil endast vuxna tjänster, som barn kan skadas om de flyttar sina händer eller fötter snabbt medan de betjänar.

  • Elektriska nagelfilar används för att jämna humana naglar kanter.
  • Elektriska nagelfilar vunnit popularitet som professionella manikyr och pedikyr började ta fart.
  • Metallapelsin pinnar används för att driva nagelbanden tillbaka.
  • Elektriska tånagel filer tar mindre tid att använda än manuella register.