Vad är GMRS?

January 11

Den General Mobile Radio Service (GMRS) är en tjänst för att tillgodose familjer som har behov av tvåvägs radiokommunikation i USA. Det är en FM-bandet och är utformad för kortdistanskommunikation, särskilt under fritids utflykter. Det är mycket lik den familj Radio Service (FRS), men dess radioapparater tillåts överföring över längre avstånd.

Den största skillnaden mellan FRS och GMRS, utöver sändningsintervall, är att den senare radioanvändning måste licensieras med Federal Communications Commission (FCC). Medan licenserna är fem år och för närvarande kör mindre än $ 100 $ (USD), det är ett krav. De som köper radioapparater som kan användas på GMRS frekvenser bör vara medvetna om dessa krav innan de köper.

Räckvidden för en GMRS radio är tänkt att vara något förbättras över en FRS radio. Detta beror på ett antal olika skäl. Dessa radioapparater har ökat wattal över FRS radioapparater. FRS radioapparater har en maximal effekt på mindre än ett. GMRS radioapparater kan ha en effekt på 4:59. Ofta, men inte alltid, översätter det till ett ökat utbud. Vidare kan FRS radioapparater bara ha inbyggda antenner. GMRS radioapparater är inte begränsade till interna antenner och det hjälper också att öka deras effektiva intervall.

Även om det finns vissa frekvenser delas mellan de två tjänsterna har GMRS också viss exklusivitet på vissa frekvenser. Frekvenserna tillgängliga för användning är tillgängliga för alla med en GMRS. Men med de licenskrav, bör det finnas tillräckligt öppna kanaler som nästan uteslutande tvåvägskommunikation är möjlig. Men som med alla offentliga radiotjänst, är det inte tillrådligt att sända personlig information genom luften.

Licensure av GMRS radion är gjort för ett antal olika skäl. Först FCC önskar begränsa kanalerna till de familjemedlemmar som behöver kommunicera. För det andra, FCC vill begränsa tillgången till antalet auktoriserade individer på vissa frekvenser, för att se till praktiska kommunikationen förblir livskraftig. Bryter mot lagen genom att driva en av dessa radioapparater utan licens utsätter användaren att böter och eventuellt åtal, även om FCC inte övervakar kanalerna väldigt ofta.

Även om vissa GMRS radioapparater kan annonsera många olika kanaler, eller kanalkonfigurationer, i verkligheten finns det bara 15 kanaler. Därför är dessa radioapparater endast kunna utnyttja en av dessa kanaler, vilka är belägna i ett område av 462 MHz.