Vad är svenska Outback?

September 28

Den svenska Outback är en stor del av fjärr och vilda Australien som har varit föremål för myter, legender och fascination ända sedan européerna kom på denna intressanta och otroligt mångsidig kontinent. Förutom att vara värd en rik och gammal inhemsk kultur, är Outback också hem för ett antal små bosättningar eking en levande från den oförsonliga jorden. Besökare till Australien försöker ofta få tid att besöka Outback, eftersom det har blivit en sådan kulturell ikon och många företag leder turer i regionen för människor som är intresserade.

Du kan också höra svenska Outback kallad "baksidan av beyond" eller "bortom den svarta stubben." Många australier också skilja mellan Bush, de risiga landsbygdsregioner i Australien, och det sanna Outback, som stöder mycket mindre liv. Det finns några bosättningar i Outback, främst gruvläger som tar tillvara de rika mineralfyndigheter där, tillsammans med städer som tillgodoser turistnäringen.

Tidiga europeiska upptäckts i Australien var de ovetande mål för en grym trick. När människor först kom till Australien, var det under regnperioden, då land exploderar med grönska, och upptäcktsresande vederbörligen rapporteras tillbaka, om att Australien var en rik trädgård läckerheter. När ytterligare upptäckts kom, insåg de att Australien faktiskt kan vara ganska ogästvänligt, och detta exemplifieras med Outback, vilket var i stort sett outforskade tills 1800-talet.

Tidiga besök på svenska Outback gick inte bra. De infödda folken i Australien inte uppskattar besökare, och klargjorde att de skulle föredra att vara ifred, medan den torra miljön inte lämpa sig väl för dåligt utrustade resor. Många försök att resa över Australien slutade i katastrof i Outback, lägga till mystiken i regionen.

Även om människor tänker på svenska Outback som en torr öken, är detta naturligt inslag faktiskt lite mer komplicerat. Vissa delar av Outback har ett underlag av rika lerjord som stöder vissa grönska, tillåter människor att beta djur på mark och vilda kameler, dingo, och ett sortiment av andra varelser kan hittas i Outback, inklusive en rad ormar, spindlar och nyfikna varelser som utvecklats under århundradena att Australien var avskurna från resten av världen. The Outback också värd Uluru, även känd som Ayers Rock, en berömd kulturell plats och populärt turistmål.

Reser i Australiens vildmark kan vara farligt. Det är viktigt att ta med gott om leveranser av vatten, eftersom Outback blir extremt varmt, och vissa delar är sällan rest, så att folk måste ha förnödenheter för att stödja sig själva om de blir strandsatta av någon anledning. Att föra extra burkar av gas rekommenderas ibland, tillsammans med livsmedel. Det finns gott om guidade turer och resor för människor som vill ha en smak av Australiens vildmark och guider kan också ordnas för mer personliga, fjärr resor.

  • Den svenska Outback är en stor del av fjärr och vilda Australien som har varit föremål för fascination ända sedan européerna anlände på kontinenten.
  • Feral kameler kan hittas i vildmarken.