Vad är ett kreditkort Gateway?

October 7

Ett kreditkort gateway är en del av en svit av e-handel mjukvarupaket som det ingår i en webbsida, tillåter online-kunder att betala för varor och tjänster med VISA, Mastercard, Discover, American Express eller ATM betalkort.

Att köpa saker på nätet, besökare lägga till produkter i en virtuell "kundvagn" som håller posten (s) samtidigt beräkna en löpande flik av avgifter. Kundvagnen tillhandahålls av värdens e-handel bunt som kan köra allt från $ 50 - $ 100 per månad, eller mer beroende på funktioner. Kunden klickar på en "kassan" eller "köp" -knappen när shopping är klar, och överförs till en sida som genereras av en säker server. Denna server inrymmer kreditkort gateway. Alla data som skickas mellan säker server och kundens dator krypteras vägen och endast dekrypterar vid målpunkten. Innan förhandlingarna startar, passerar säker server ett äkthetsintyg till kundens webbläsare för att verifiera dess legitimitet och identitet. Om det finns några problem med certifikatet, varnar webbläsaren kunden att inte fortsätta med transaktionen.

Förutsatt detta "handskakning" går bra, förser kunden sedan namn, adress och kreditkortsinformation och klickar på "skicka" eller "skicka". Informationen krypteras av webbläsaren skickas sedan till den säkra servern och dekrypteras vid ankomst. Programvaru protokoll i kreditkorts gateway använda informationen för att kontrollera tillgången på medel och för att se till att kreditkort inte löpt ut, förlorade eller stulna. Detta tar bara några sekunder. När transaktionen är godkänd ett kvitto genereras för kunden, och medlen överförs till säljarens bankkonto.

Företag som erbjuder ett kreditkort gateway laddar normalt handelsfartyg vissa avgifter. Dessa varierar kraftigt, men följande är ett exempel på avgifter som kan uppkomma:

Den "månatliga minimi" avgift gäller endast om procentuella avgifter + transaktionsavgifter för en viss månad inte är lika eller överträffa minimibeloppet. Den procentuella avgift på varje transaktion varierar beroende på vilket kort som används och försäljningsvolymen genereras av handlaren. Hög volym försäljning skörda lägre procentuella avgifter. Denna avgift kallas faktiskt Diskonteringsräntan, vilket kan vara förvirrande eftersom det är en avgift.

Kreditkortsgateways är ofta kombinerade med e-handel paket men kan också erbjudas självständigt. Vissa företag kommer att eliminera vissa avgifter under laddning mer för andra, eller avgifter kan vara betydligt mindre i alla områden. Kraftigt rabatterade gateways kan offra kundservice till handlaren eller har frekventa driftstopp eller andra överväganden så grundlig research rekommenderas.

För dem som är intresserade i en e-handelsplats och kreditkort gateway utan tid att undersöka eller ställa upp, är en ansedd webbdesign företag svaret. Med grundläggande information om de produkter som du vill sälja och hur många du vill erbjuda, kommer de att sätta ihop ett förslag som kommer att täcka allt från e-handel värd paket för att utforma och funktionalitet. De kommer också att konfigurera kundvagnen för att integrera med kreditkort gateway, och kommer att ge din webbplats ett professionellt utseende som sannolikt kommer att öka försäljningen.

En låg kostnad alternativ till ett kreditkort gateway för mindre företag är en tjänst som PayPal eller iBill, vilket ger en integrerad kundvagn / gateway för enkel online-inköp. Det finns inga sign-up, månadsavgifter eller miniminivåer, och transaktionsavgifter är blygsam.

  • Online företag som erbjuder ett kreditkort gateway laddar normalt handelsfartyg vissa avgifter.