Hur ljudisolerade och förbättra Akustik

October 13

Tänk ljudisolering och andra sätt att förbättra akustiken i din hemmabio om du vill uppnå bästa möjliga ljudkvalitet med din utrustning.

Oavsett hur bra ditt system, om du lägger det i en miljö som inte är inriktad mot god ljudkvalitet, kommer även den bästa ljudsystemet låter dåligt. Rooma € s bygg, inredning, och fönster- och vägg behandlingar har en massiv inverkan på kvaliteten på ljudet från din hemmabio.

Du vill försöka styra två huvudsakliga typer av ljudstörningar:

  • Påträngande ljud från utanför din hemmabio
  • Ljud reflektioner och ljusbrytningar från ljudanläggningen själv

Om du € re att bygga ett nytt hem eller renovera, har du möjlighet att ta upp detta på den arkitektoniska nivå. Du vill isolera och kontrollera effekten av ljud Systema € s signaler på rummet självt. Följande lista ger dig några idéer om hur man bäst ska gå om denna uppgift:

  • Placera dubbar lämpligt, dubbla din gips, och isolera för ljud. Du vill undvika att ha dubbar på två intilliggande väggar vidrör varandra. Genom att hålla dubbar från beröring, avbryta er ett primärt medel för ljud att resa mellan rummet och huset (i båda riktningarna). Du kan också tråkiga vibrationer genom att lägga ett andra lager av gips.

    För att ytterligare dämpa några ljud, gäller isolering inuti väggar. (Om detta är ett konkret källare, överväga en ångspärr samt för att hålla fukten ur din hemmabio.)
  • Applicera ljudisolering mellan reglar och gips. Överväg att lägga ett lager av ljuddämpande material mellan reglarna och gips. Detta tjänar inte bara för att undertrycka ljud som går fram och tillbaka, men också som en vibrationsfälla mellan gips och dubbarna själva.
  • Applicera ljudisolering till golvet. Tänk på ett flytande golv, som är en mångbottnad golv utformat för att isolera din hemmabio från resten av huset. Den översta flytande lager, till exempel, kan bestå av tunga-och-spår-spånskivor bunden till ett skikt av gipsskivor. Det i sin tur skulle läggas på en svampliknande skikt gjort av någon sorts mineralfiber. Du kan limma den svampiga lagret till det befintliga golvet eller ens montera det hela på egna reglar.
  • Applicera ett ljudisolering systemet till den färdiga gips. Lägga specialiserade ljudkontrollpaneler till väggarna kan hjälpa till att kontrollera oönskad reflekterade ljud. När den placeras på dina talarnas första reflektionspunkter (typiskt, sidovägg gränser och bakre vägg bakom huvudlyssningspositionen), ljudbehandlingspaneler minska din reflekterat ljud. Ljud behandlingar också minska den totala ljudvolymen i rummet, stärka dialogen med låg nivå och miljöeffekter som levereras över dagens ljudsystem av hög kvalitet.

Kom ihåg att ditt billigast första raden av ljud försvars helt enkelt säkra allt som är runt i rummet och lyssna efter saker som lägger brus. Subwoofers kan definitivt skaka upp saker; om det blir ett problem, få några billiga isoleringskuddar för subwooferâ € s fötter. Projektorer kan göra massor av buller, alltför; överväga en särskild montering för projektorn som innehåller dess buller, men kom ihåg att inte blockera fläkten och luftflöde eftersom det sätter igång en hel del värme, alltför.