Vad är en framaxel?

December 19

En framaxel är en roterande axel på framsidan av ett fordon som vänder framhjulen. Fordons design kan vara ganska varierande, och axlar kommer i en rad olika format och utföranden för att möta olika behov. Byte av en framaxel kan vara nödvändigt i kölvattnet av en allvarlig olycka eller annan skada, som tunga rost. Reservdelar finns tillgängliga via tillverkare samt junkyards, där det kan vara möjligt att hitta matcher för äldre fordon som inte kan köpas enkelt genom den öppna marknaden.

Medan förarna tänker ofta på framaxeln som en enkel axel, är axeln faktiskt oftast delas i två, med en differential mellan de två segmenten. Differentialen tillåter hjulen att rulla med olika hastigheter medan fordonet svänger. Detta ökar dragkraften, jämnar hantering, och gör att fordonet lättare att kontrollera. När bilens anpassningen är rak, kan hjulen vända vid samma hastighet.

Ibland är en framaxel är en drivaxel, medan det i andra fall är icke-körning, beroende på bilens utformning. Framhjulsdrivna bilar använder framaxeln för att driva och styra, medan bakaxeln följer helt enkelt. I en bakhjulsdriven bil, är det motsatta fallet. Vissa fordon är fyrhjulsdrift, eller kan växla mellan två och fyrhjulsdrift, beroende på omständigheterna. Fyrhjulsdrift kan vara användbart för tuff terräng och vissa andra situationer där högre dragkraft och kontroll är nödvändiga.

När en framaxel behöver bytas, kan processen vara inblandade. En mekaniker kommer att behöva ta bort hjulen och andra komponenter och kan behöva koppla bort delar av drivlinan för att frigöra axeln för borttagning. Efter det tas bort, kan mekanikern inspektera system i bilen för att kontrollera om tecken på skador och andra frågor, och sedan montera den nya axeln, fast den, och ersätta de andra komponenterna. Hon ska sedan testa bilen för att bekräfta att den hanterar korrekt.

Höjden av bilen ovanför framaxeln kan variera, beroende på utformning. Vissa bilar har större chocker och fjädrar för att positionera fordonets tyngdpunkt högre, medan andra kan vara låg på marken, som i fallet med sportbilar och racerbilar. En bil med en högre tyngdpunkt kan vara mer benägna att tippa och kan vara svårare att kontrollera, till skillnad från ett lågt hängande bil som tenderar till hörn väl och motstå tipping krafter.

  • Ibland är en framaxel är en drivaxel, medan det i andra fall är icke-körning, beroende på bilens utformning.