Vilka är för- och nackdelarna med att använda en stål badkar?

March 4

Stål badkar har blivit ganska vanligt i moderna hem på grund av den enkla tillverkningen och den relativt låga kostnaden för material jämfört med andra typer av badkar. Den resulterande låga kostnaden är en av fördelarna med att använda en stål badkar. Andra fördelar är den relativt låg vikt, snabb värmeabsorption, och hållbarhet. Nackdelar inkluderar potentiell instabilitet, snabb värmeförlust, och en relativt begränsat urval av stilar.

Med sin relativt låga vikt, fyra till fem gånger mindre än dess gjutjärn motsvarighet, är en stål badkar relativt lätt att installera. Det är osannolikt att badrumsgolv kommer att skadas eller kommer att behövas mycket muskelkraft under installationen. Den lätta vikten minskar också den skötsel som skulle behöva utföras på badrumsgolv i det långa loppet, som gradvis kan bäras ned av tunga baljor.

En stål badkar absorberar värme snabbt. Fyllning det med varmt vatten värms badkaret snabbt. Husägare kan omedelbart fördjupa sig i badkaret utan rädsla för obehag från någon kvardröjande kyla i metallen.

En annan fördel är att baljor stål är hållbara, jämfört med deras granit motsvarigheter. Sprickbildning eller läckande är inte ett problem med stålbadkar i de flesta fall. De är också den billigaste typen av badkar, såväl som den mest lättillgängliga i något lager.

Det finns dock en negativ sida till några av de namngivna fördelarna med stål badkaret. Själva lätthet stål badkaret gör det också instabil. Fullt montera badkaret kanske inte tillräckligt stöd, och ytterligare fästen rekommenderas för stabilitet.

Medan stål badkaret lätt absorberar värme, även den inte behåller den för länge när vattnet svalnar. Dessutom tenderar stålet badkar för att vara kallare än andra typer när de inte fylls med uppvärmt vatten. Detta kan leda till ett visst obehag för personer som inte åtnjuter direkt kontakt med den kalla ytan.

Även om en stål badkar inte brukar spricka, kan emalj klädda badkar stål har ytan emalj chip eller spricka med tiden. Sådana marker får inte påverka badkaret användning, men de kan vara ganska ful. Flisas eller spruckna ytan emalj kan återställas utan att behöva ersätta badkaret, dock.

Stål badkar är i allmänhet begränsade i design val och färg, och oftast kan inte vara skräddarsydd till ett visst område, eftersom de är tillverkade i bulk enligt en allmän stil. De finns i två typer, emalj klädda och rostfritt stål. Badkar rostfritt stål tenderar att vara dyrare än emalj täckta baljor, liksom mindre lättillgängliga.

Det vanligaste klagomålet avseende badkar stål är ljudet när de är fyllda med vatten. Vatten slå metalliska botten av badkaret tenderar att producera ett högt muller. Bullret avtar som badkaret fyller och det strömmande vattnet inte längre träffar botten.