Vad är historien om den statliga flagga av Connecticut?

February 18

Det statligt sjunker av Connecticut antogs officiellt 1897, genom en omröstning av Connecticut generalförsamling. Man tror att den flagga de antog redan hade varit i informella användning som den statliga flagga av Connecticut för ett antal år. Anna Warner Bailey kapitel av döttrarna av den amerikanska revolutionen krediteras med ritning Connecticut guvernör O. William Coffin uppmärksamhet på behovet av en officiell statlig flagga. Guvernör Coffin gjorde hans förslag om en sådan flagga till Connecticut generalförsamling den 29 maj 1895 och montaget sägs ha direkt utsett en kommitté för att utforma flaggan. Den officiella designen av den statliga flagga av Connecticut lyser en vit rock-of-armar rokoko utformning, dekorerad med tre vinrankor och kantad med ekollon och vita eklöv, under vilken en vit banderoll bär den statliga motto Connecticut, Qui Transtulit SustiNet (Han som transplanterade [oss] fortsätter att upprätthålla [oss]).

De fem uppsättningar av eklöv och ekollon som vanligtvis pryder gränsen till Connecticut flagga stats sköld tros symbolisera styrka, uthållighet, och ålder. Bladen och ekollon tros representera Charter Oak, en stor och ärevördig ek där nybyggare sägs ha utsöndras sin charter mot försök av kung Jakob II av England för att återkalla den 1687.

De tre vinrankor avbildad på den statliga flagga av Connecticut tros hänvisa till de tre ursprungliga kolonierna som smält samman för att bilda den större kolonin kallas Connecticut i cirka 1665. Dessa tre kolonier var New Haven, Hartford, och Saybrook. Tros Symbolen av de tre vinrankor för att ha härletts från Saybrook Colony officiella sigill. Denna tätning tros ha gång varit den personliga sigill överste George Fenwick, andra guvernör i kolonin från 1639 till 1644. Vinrankorna sägs representera lycka, vänskap, lycka och frid.

Connecticut latinska motto, som visas på en vit banderoll vid basen av den statliga flagga av Connecticut, tros ha härletts från det latinska Vulgata version av den kristna bibeln. Mottot "Qui Transtulit SustiNet" kan översättas till "Den som transplantationer upprätthåller", och man tror att referera Psaltaren 70: 3, "Du har fört en vinstock från Egypten:. Du har förjagade hedning, och planterade den" Mottot är också tros ha ursprungligen kommit från överste Fenwick personliga sigill, och sägs att uttrycka tron ​​att Gud bestämt grunden för delstaten Connecticut och fortsätter att presidera över sitt välstånd.