Hur bli av din hunds Tear Stains

January 20

Riv fläckar visas som brunt, gunky saker som går från din hunds uppmärksamhet ner nosen. Även om de är fula, de är naturligt för vissa raser. Du har en rad olika metoder att välja mellan för att rensa upp din hunds päls och ansikte.

Pudel öga, som riva fläckar kallas, är vanligt bland Poodles, men det betyder inte att andra hundar inte har dem. Hundar med mörk päls dölja fläckar bättre och vissa hundar bara bli av med gunk bättre. Hundar benägna att riva fläckar är oftast vit eller ha ljusa rockar och oftast är enkel belagda med långt hår, eller har utstående ögon. (Riv fläckar kan också indikera ett problem så be din veterinär om de behöver professionell uppmärksamhet.)

Hur bli av din hunds Tear Stains

Du kan bli av med tear stänk med tre olika metoder - eller en kombination:

 • Torka dem: Blanda en lösning av tio procent väteperoxid med vatten eller en speciell fläckborttagningsmedel för hundar. Torka försiktigt den lösningen över tår fläcken, är mycket noga med att inte få någon av lösningen i hundens ögon. Skölj sedan pälsen med rent vatten för att bli av eventuella rester.
 • Clip dem: Arbeta mycket noga med bevakade Clippers, eller prova plockning det färgade päls.

  Använd aldrig sax runt hundens ögon eller ansikte av någon anledning. Och försök Clippers endast om din hund är extremt tolerant mot dem; annars, kan med hjälp av de clippers stava katastrof.
 • Täck dem: Dölja fläckarna är säkrare men mindre permanent än torka eller klippning, men om du visar din hund, kan du behöva välja en av dessa tekniker:

  • Majsstärkelse: Gnid detta på fläckarna - inte får det i hennes ögon! - Endast i en nypa, eftersom det kan bleka eller ljusare färgade området.
  • Ansiktskräm / pulver: Fukta området och sedan använda en liten bit av grädde eller mousse att applicera pulvret. (Se till att ingen kommer i ögonen!) Sedan kan du försiktigt borsta ut området. En del av pulvret fastnar, vilket gör din hunds ansikte mer tilltalande.

  Tekniskt sett är en utställningshund aldrig tänkt att ha krita eller pulver kvar. Sanningen är att vissa vistelser i, men föraren måste få det mesta ut så att det inte visas att krita är fortfarande kvar.